Çikolata ve proteinli glutensiz muffin tarifi
Hem proteinli hem çikolatalı hem de glutensiz bir muffin hazırlamaya ne dersiniz? Protein tozuyla hazırlanan bu muffin tarifi oldukça lezzetli ve besleyici. Tatlı krizlerinde yardımınıza koşacak olan çikolatalı muffin tarifini mutlaka deneyin. Peki, bu besleyici lezzet nasıl yapılır? İşte çikolata ve proteinli glutensiz muffin tarifi...
Malzemeler
1 su bardağı karabuğday unu
Yarım fincan kakao tozu
Çeyrek fincan vanilya protein tozu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Çeyrek çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuzu
3 adet olgun muz
2 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri ya da agave
3/4 fincan badem sütü
Bir avuç bitter çikolata parçaları
Çikolata ve Proteinli Glutensiz Muffin Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
2. adım: Büyük bir karıştırma kabına karabuğday unu, kakao tozu, vanilya protein tozu, kabartma tozu, kabartma tozu ve tuzu eleyin. Tüm malzemeleri birlikte karıştırın.
3. adım: Ayrı bir karıştırma kabında, 3 muzu bir çatalla ezin. Daha sonra hindistan cevizi şekeri ya da agave şurubunu ve badem sütünü ekleyip karıştırın.
4. adım: Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve iyice karıştırın.
5. adım: Çikolata parçalarını ekleyin ve son kez karıştırın.
6. adım: Karışımı tek tek muffin kalıplarına koyun.
Son adım: Fırında yaklaşık 25-30 dakika adar pişirin. Daha sonra servis edin.
Afiyet olsun.