Geri Dön

Çilekli Milföy Pasta Tarifi

Çilek ve milföyün birleşiminden çıkan hem hafif hem de lezzetli bir tarif. Çatalınızı dokundurduğunuz andaki çıkardığı çıtırdı sesiyle bile lezzet şöleni yaşatan çilekli milföy pasta tarifi için malzemeleri hazırlayın. İşte lezzetli çilekli milföy pasta tarifi...

Çilekli Milföy Pasta Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 adet milföy
1/2 çilek

Kreması için malzemeler: 

3 bardak süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

Pudra şekeri

Çilekli Milföy Pasta Nasıl Yapılır?

Hem lezzeti hem görüntüsüyle kimsenin hayır diyemeyeceği bir tatlı. İşte çilekli milföy pasta tarifi...

1. adım: Milföyü dondurucudan çıkarın ve biraz yumuşamasını bekleyin.

2. adım: Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin ve milföyleri üzerine dizin.

3. adım: Milföylerin üzerine çok kabarmamaları için hamurları çatalla her tarafından delin ve milföylerin üzerine de yağlı kağıt serip. Bir tane fırın tepsisini ağırlık yapması için üzerine yerleştirin.

4. adım: Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.. Fırından çıkarınca soğumaya bırakın.

5. adım: Ardından çıkan milföyleri soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla ikiye bölerek (yatay) inceltin.

Kreması için;

1. adım: Öncelikle bir tencereyi, dibinin tutmasını önlemek için su ile çalkalayın

2. adım: Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencereye ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.

3. adım: Ateşten alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın ve çırpın. Soğumaya bırakın. Soğuncaya kadar el mikseriyle ara sıra çırpın.

4. adım: Soğuyan kremayı sıkma torbasına alın. Bir milföyü önünüze alın ve içerisine kremadan sıkın üzerine ince dilimlenmiş çilek dizin.

5. adım: Ardından üzerine ikinci milföyü koyup yeniden krema sıkıp, çilek yerleştirin.

Son adım: Son olarak en üste bir milföy daha koyup pudra şekeri serperek servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber