Yaşam ‘Çocuğumuz öldü, üzerine polisten dayak yedik’

‘Çocuğumuz öldü, üzerine polisten dayak yedik’

19.08.2008 - 00:21 | Son Güncellenme:

Kaçak girdiği Yenikapı İstasyonu’nda tren altında kalarak hayatını kaybeden 13 yaşındaki Ebubekir Cankır (13) gözyaşları içinde toprağa verildi.

‘Çocuğumuz öldü, üzerine polisten dayak yedik’

Yenikapı Tren İstasyonu’nda güvenlik görevlisinden kaçarken tren altında kalarak ölen Koca Ragıp Paşa İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Cankır’ın cenazesi dün ailesine teslim edildi.
Morg önünde toplanan Cankır’ın yakınları, olaydan hemen sonra istasyonda yaşanan arbede yüzünden polise kırgın olduklarını söyledi. Kendilerine haksızlık yaptıklarını söyleyen Cankır’ın acılı aile, “Polis, bize insanca yaklaşmak yerine ağır küfürler ve hakaretlerde bulundu. Acılı haldeki davranışlarımız belki onlara ağır gelmiş olabilir ama bu bize küfredilmesi hakkını vermiyor. İstasyondaki arbede sırasında bir polis silahını çıkarıp havaya defalarca ateş etti. Ne olduğunu şaşırdık. Öyle bir durum ortaya çıktı ki biz artık ölümüzü unuttuk. Çocuğumuz öldü üzerine bir de dayak yedik” dedi.
Cankır için, Bağcılar Mehmet Akif Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cankır, namazın ardından Çobançeşme Mezarlığı’na defnedildi. Öte yandan kaza sonrası ifadeleri alınan makinist ile tren istasyonunun 2 güvenlik görevlisi serbest bırakıldı.

Yazarlar