Kültür Sanat Çocuk ve gençlerle çözüm odaklı koçluk eğitimi

Çocuk ve gençlerle çözüm odaklı koçluk eğitimi

11.12.2015 - 16:07 | Son Güncellenme:

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, dünyada “Çözüm Odaklı Koçluğa” öncülük eden Chris Iveson eğitmenliğinde düzenleyeceği “Çocuk ve Gençlerle Çözüm Odaklı Koçluk” eğitimi ile “Çocuk ve ergenlerin koçluk sürecine nasıl süratle dâhil edileceği, daha iyi bir geleceğin yollarının nasıl açılabileceği, başarının nasıl tanımlanacağı ve nasıl artacağı; ilerlemenin nasıl ölçüleceği ve değişimin nasıl sağlanacağının” ipuçlarını verecek.

Çocuk ve gençlerle çözüm odaklı koçluk eğitimi

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, 30 yıllık psikolojik terapi birikimiyle, dünyadaki son gelişmeleri izleyerek düzenlediği açık eğitimlerine devam ediyor. DBE’nin kurum ve çalışan performansını, verimliliğini artırmak amacıyla gerçekleştirdiği DBE Kurumsal Gelişim Merkezi 2015 Açık Eğitimler Serisi, Aralık ayında dünyada “Çözüm Odaklı Koçluğun” öncüsü Chris Iveson eğitmenliğinde gerçekleşecek “Çocuk ve Gençlerle Çözüm Odaklı Koçluk” eğitimi ile devam ediyor.

Haberin Devamı

Çocuklar ve ergenler çoğu zaman pek fark edilmez ama zor dönemlerden geçerler. Zorlukları bir şekilde kendileri, arkadaşları ve bazen de aileleri ile birlikte aşabilirler fakat bazı durumlarda ise profesyonellerin yardımına ihtiyaç duyulur. Profesyoneller, onlara tanı koymadan ve onları etiketlemeden ulaşılmak istenen sonuca götürmede etkili olabilir.

Peki, çocuk ve gençlerin yaşayabilecekleri problemlerin çözümü nasıl ele alınmalıdır? Çocuklarla daha iyi iletişim kurabilmek adına yetişkinlerin onların isteklerini fark etmesi ne derece önemlidir? Yaşadıkları problemi tanımlamadan arzu edilen çözümlere ve ulaşılmak istenen sonuca varmaları nasıl sağlanır? “Çocuk ve Gençlerle Çözüm Odaklı Koçluk” eğitimi tüm bu sorulara yanıt veriyor.

Haberin Devamı

İki gün sürecek eğitim kapsamında “Çocuk ve Gençlerle Çözüm Odaklı Koçluk” konusunu dünyada çözüm odaklı koçluğa öncülük eden, bu konuda birçok kitap ve makalenin yazarı İngiliz Chris Iveson ele alacak. DBE iş birliğiyle Türkiye’de daha önce birçok profesyonele eğitimler veren ve katılımcıların danışanlarıyla direkt olarak çalışan Iveson, eğitim katılımcılarına çocuk ve ergenlerin koçluk sürecine nasıl süratle dâhil edileceği, daha iyi bir geleceğin yollarının nasıl açılabileceği, başarının nasıl tanımlanacağı ve nasıl artacağı, ilerlemenin nasıl ölçüleceği ve değişimin nasıl sağlanacağı gibi konulara değinecek.

Iveson, sunumuna Çözüm Odaklı Koçluk ile ilgili temel ilkeler ve becerileri anlatmakla başlayacak. Ardından tüm bu becerilerin uygulamalı bir şekilde öğrenilmesini sağlayacak.

12 - 13 Aralık 2015, Cumartesi ve Pazar günleri saat 09.00 – 18.00 saatleri arasında DBE, Esentepe Şişli Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilecek bu eğitim hakkında ayrıntılı bilgi için: Seda Köse ile bağlantı kurabilirsiniz, skose@dbe.com.tr 0212 233 01 10 / 162