Aile Çocuklar Gülsün Diye Derneği 29. Anaokulunu açtı

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 29. Anaokulunu açtı

30.10.2015 - 10:51 | Son Güncellenme:

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 29. anaokulunu çok anlamlı bir günde hizmete açtı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 29. Anaokulunu açtı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkan Yardımcısı Elvan Oktar’ın annesi Evren Oktar’ın adına yapılan okul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen özel bir törenle açıldı.

Haberin Devamı

Okul öncesi eğitim bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunan Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Türkiye’nin dört bir yanında açtığı anaokullarına bir yenisini ekledi.

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin 29. anaokulu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde açıldı. Yaklaşık 100 öğrencinin okul öncesi eğitim alabileceği anaokulu, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkan Yardımcısı Elvan Oktar’ın annesi Evren Oktar’ın adına yapıldı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yaptığı yeni anaokulu, eğitim heyecanı ile Cumhuriyet Bayramı coşkusunu birleştirdi. Gülben Ergen ile Çocuklar Gülsün Diye Derneği ekibinin Ankara’daki programı, Anıtkabir’i ziyaret ederek başladı.

Anıtkabir ziyaretinin ardından anaokulunun yapıldığı Gölbaşı’na geçildi. Açılış törenine Gülben Ergen ile birlikte, Gülben Ergen’in annesi GülserBayam,Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkan Yardımcısı Elvan Oktar ve devlet protokolü katıldı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 29. Anaokulunu açtı

Haberin Devamı

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Gülben Ergen, şunları söyledi: “Öncelikle herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımıza armağan ettiğimiz 29. anaokulumuzu çok anlamlı bir günde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.

Gölbaşı’nda açtığımız bu yeni okulun bizim için farklı bir anlamı daha var. Çünkü bu okulumuz, Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan, derneğimizin Başkan YardımcısıElvan Oktar’ın annesi Evren Oktar adına yapıldı. Bugün ayrıca ilk defa annem de bir anaokulumuzun açılışında bizlerle birlikte oldu. Türkiye’nin 81 ilinde 81 anaokulu açmak istiyoruz. Gölbaşı’nda açtığımız bu okulumuzu da her zaman olduğu gibi annelere emanet ediyorum. Emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum.”

Elvan Oktar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şimdiye kadar 28 anaokulunun açılışına katıldım. Fakat bu kez bambaşka duygular yaşıyorum. Annem Evren Oktar tam bir Cumhuriyet kadınıydı. Onun adını taşıyacak okulda, çocukların eğitim alacak olması bizleri gururlandırıyor.”

Haberin Devamı

“Çocuklar Gülsün Diye - Evren Oktar Anaokulu”, açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlandı. İç donanım malzemelerinin okula ulaştırılmasında Yurtiçi Kargo taşıma sponsoru olarak destek verirken,Faber - Castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı.

Türkiye’nin dört bir yanında anaokulu açma vizyonu ile hareket eden Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya, Manisa-Soma, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Konya-Akşehir, Antalya-Konyaaltı ve Ankara Gölbaşı’naanaokulları yaptı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarını sürdürecek.

Yazarlar