Geri Dön

Peynirli poğaça tarifi

Peynirli poğaça her evde bulunan malzemelerle yapılan nefis bir lezzet...

Peynirli poğaça tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

250 gr tereyağı
4 su bardağı un
2 adet yumurta
40 gr maya
1 yemek kaşığı tuz
100 gr tulum peyniri
1 bardak sıcak su

Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?

Maya ile şekeri sıcak suyu içine koyup 10 dakika kadar bekletiyoruz.

Başka bir kaba unu koyun ve ortasını açın. Maya-şeker karışımını orta boşluğa ekleyin.

250 gr tereyağını, tuzu, yumurtayı ve peyniri de ekleyip hamuru iyice yoğuruyoruz.

Mayalanması için hamuru 2 saat bekletin.

Daha sonra hamuru küçük yuvarlaklar yaparak yağlı tepsiye dizin.

Çatalla üzerini çizin, dilerseniz çörek otu da ekleyin.

Tepside de 30 dakika kadar mayalanmasını bekledikten sonra yumurta sarısını sürün.

250 derecelik fırında pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber