Geri Dön

Soğan Halkası Tarifi

Evde çıtır çıtır, pratik ve enfes soğan halkası yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Genellikle hamburger ve patates kızartmasıyla tüketilen bu lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz. Dışarıda satılanlardan daha sağlıklı olan soğan halkası tarifi için malzemeleri hazırlayın. Peki, evde soğan halkası nasıl yapılır? İşte kolay soğan halkası tarifi, evde soğan halkası yapımı...

Soğan Halkası Tarifi
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 büyük soğan
2 beyaz kurutulmuş beyaz ekmek
5 dolu çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 şişe maden suyu
2 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

Sıvı yağ



 

Soğan Halkası Nasıl Yapılır?

Püf noktası: Tüm malzemelerin soğuk olmasına dikkat edin. Böylelikle daha kıtır bir lezzet elde edeceksiniz. 

1. adım: Önceden kuruttuğunuz 2 dilim beyaz ekmeleri robota koyup, un kıvamına gelecek kadar çırpın.

2. adım: Galeta unu kıvamına gelen ekmekleri süzgeçten geçirin ve kenara alın.

3. adım: Bir kasenin içine un, nişasta, tuz ve maden suyunu ekleyin, iyice karıştırın.

4. adım: Kızartma tenceresine sıvı yağı koyun ve ısıtmaya başlayın.

5. adım: Soğanları yuvarlak veya halka olacak şekilde orta kalınlıkta doğrayın ve iç içe geçmiş olan soğanları birbirinden
ayırın.

6. adım: Önce hazırladığınız karışıma bulayın, daha sonra hazırladığınız galeta unuyla kaplayıp kızartmaya başlayın.

Son adım: Tüm soğan halkalarını servis tabağına alın. Dilediğiniz sos ile servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber