Geri Dön

Havuçlu donut kek tarifi

Donuta benzeyen havuçlu donut kek, çok pratik ve yapımı çok kolay tariflerden biri. Misafirlerinize veya sevdiklerinize özel, çay saatlerinde hazırlayabileceğiniz bu lezzeti mutlaka deneyin. Üzerine krem peynirden yaptığınız krema ile havuçlu donut kekiniz daha da mükemmel bir tada bürünecek! Görüntüsüyle sevdiklerinizi veya misafirlerinizin kalbini fethedeceksiniz! İşte havuçlu donut kek tarifi... - PEMBENAR ÖZEL

Havuçlu donut kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
-1/4 su bardağı sıvı yağ
-Yarım su bardağı esmer şeker
-1/4 su bardağı toz şeker
-2 adet oda sıcaklığında yumurta
-1 çay kaşığı vanilya özü
-330 gram un
-1+1/2 çay kaşığı deniz tuzu
-1/2 çay kaşığı toz tarçın
-1 su bardağı süt
-3 orta boy havuç
-Yarım su bardağı ceviz

Kreması için:
-113 gram oda sıcaklığında krem peynir
-1/2 bardak pudra şekeri
-3 yemek kaşığı krema
-1 çay kaşığı vanilya özü

Havuçlu Donut Kek Nasıl Yapılır?

-Öncelikle fırını 180 derecede ısıtın ve tepsinize yağlı kağıt serin.
-Bir kabın içerisine tereyağı, sıvı yağı, esmer şekeri ve toz şekeri hafif kabarana kadar 5 dakika boyunca çırpın.
-Yumurtaları tek tek ekleyin ve orta hızda çırpmaya devam edin. Son olarak vanilyayı da içine ekleyin.
-Başka bir kabın içerisinde un, kabartma tozu, tuz ve tarçını ekleyin karıştırın.
-Un karışımının yarısını sıvı karışma ekleyin ve düşük hızda çırpın.
-Sütün yarısını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
-Son olarak kalan unu ve sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
-Havuç ve cevizleri de ekleyin.
-Hamuru sıkma torbasına aktarın. Yuvarlak yani donut şeklini alacak şekilde tepsiye tek tek sıkın. Aralarında boşluk kalmasına özen gösterin.
-12-15 dakika boyunca fırında pişirin ve çıkardıktan sonra 5 dakika boyunca soğutun.
-Daha sonra buzdolabında 10 dakika kadar iyice soğumasını bekleyin.
-Bu sırada kreması için krem peyniri kabarana kadar çırpın.
-Pudra şekeri, krema ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırın.
-Soğumuş donutların üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve 20 dakika daha buzdolabına atın.
-Soğuduktan sonra toz tarçınla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber