Brezilya Poposunun Sırrı

Ağustos 2013 Brezilya Fortaleza daki ISAPS kongresine davet edildik. Dr. Serdar Eren de davetli konuşmacıydı. Sou Paoulo dan aktarmalı uçuş yaptık. Yaklaşık 1 günlük bir seyahat ile Fortaleza'ya vardık. Kongre oteline gece 12 'de ulaştığımız için şehir ile ilgili hiç bir şey görmemiştik.

Brezilya, estetik cerrahinin çok popüler olduğu bir ülke. Güzellik bu ülkede çok önemli. Çok fazla plastik cerrah var. Estetik ameliyatlar, çok fazla talep ediliyor. Bu kadar çok estetik ameliyat yapılan bir ülkeden de çok ünlü plastik cerrahlar çıkıyor. Brezilya poposu ile anılan popo büyütme ameliyatları Brezilya da çok yapılıyor. Meme büyütme ameliyatıda çok talep edilen ameliyatlardan.

Haberin Devamı

Brezilyalı kadınların vücutları, genel olarak düzgün. Bizim aklımızdaki soru ise bu kadınların hepsi estetiklimi yoksa gerçekten vücutları estetiksiz olarak böyle olan kadınlar varmı?

Fortaleza çok sıcak bir şehir. Uyku düzenimiz bozulduğu için sabah 4 de uyandık. Hava hafif aydınladı ve ilk defa Fortaleza sokaklarını görebildik. Sahil birden, çok sayıda yürüyüş yapan insanlarla doldu. Bu kadar çok spor yapan kişiyi, bir arada görmemiştim. Bizde şortlarımızı giydik ve sahilde yürüyüş yapmaya başladık. Sabahın o saatinde kadınlar ve erkekler, genci, yaşlısı spor yapıyorlardı. Çok düzgün vücutları olan kadınlar gördük. Biraz ileride belediyenin organize ettiği spor yapan yaşlılar grubu bile vardı. Brezilya'da belediyeler, spor tesisleri açısından çok başarılılar her taraf spor tesisleriyle dolu. Kum voleybol sahaları vardı ve doluydu. O zaman anladık ki böyle düzgün vücutlu olamalarının bir sebebi de Brezilyalıların sıkı spor yapmaları.

İlginç olan bir konu ise plajda kadınların hepsi G-String giyiyor olması. Bacaklarının kalın ve popolarının büyük olmasına rağmen üzgünüm ama hiç selülitleri yok, bu nedenle vücutlarını saklamak gibi bir gayretleri de yok. Selülitin olmaması sadece sporla olacak birşey değil. Brezilyalı kadınların ciltlerinin sıkı olmasına da bağlı olabilir.

Toplantılar başladı. Dr. Serdar Eren ile burun ve meme ameliyatları üzerine konuştuk. konuşmalarımız çok ilgi gördü. Brezilyalı cerrahların, Karın germe, liposuction ve meme ve popo büyütme ameliyatları oldukça dikkat çekiciydi. Türkiyede, kimse bana popo büyütme ameliyatı için başvurmadı. Sadece toplantı salonundaki kadın doktorların bile yarısının poposunda ve gögsünde silikon vardı.

Haberin Devamı

Brezilya poposunun 3 sırrı var. Birincisi genetik, ikincisi spor, üçüncüsü brezilyalı plastik cerrahlar

Sevgiler

Dr. Barış Çakır

www.bariscakir.com

twitter @cerrahisanati

facebook: op.dr.bariscakir