Editörün Seçtikleri Düğün terörü

Düğün terörü

03.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Düğün terörü

Düğün terörü

Cizre'de bir düğünde halay esnasında yere düşen el bombası faciaya yol açtı. Patlamayı baskın sanan korucular silahlara sarılıp rasgele ateş açınca ortalık kan gölüne döndü: 10 ölü, 47 yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesi önceki gece yaşanan düğün faciasının yasını tutuyor. Sekvan Kolanç'la Saime Geçmiş'in Cudi Mahallesi'nde düzenlenen mutlu gecesine konuklarla birlikte Batuyan, Keçan ve Tayan aşiretlerinden korucular da katıldı. Açık havada davul - zurna eşliğinde halay çekilirken bir korucunun üstündeki el bombası yere düştü. Korkunç patlamayla saldırıya uğradıklarını zanneden korucular otomatik silahlarla etrafa rasgele ateş açtı.

Ahmet Yağarçık, Merdan Dayan, Ali Sökmek, Kasım Üçkoç, Mehmet Emin Pökün, Murat Şaman, Kasım Üskat, M. Emin Tekin, Servet Kolant ve 17 yaşındaki bir genç olay yerinde öldü. Şarapnel ve kurşun yağmurundan yaralanan 47 kişi Cizre, Nusaybin, Mardin ve Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı. Durumları ağır olanlar ameliyata alındı. Dehşeti öğrenen Devlet Bakanı ve ANAP Şırnak Milletvekili Salih Yıldırım, Diyarbakır'da yaralıları ziyaret etti.

Yaralı korucu İdris İdim, olayın arkasında PKK'nın olduğunu, patlamadan sonra elektriklerin kesildiğini öne sürdü. Kanlı düğünün ardından ilçe merkezine giriş ve çıkışlar denetimle yapılmaya başlandı. Şüpheli bazı kişiler ise gözlem altına alındı. Şırnak Emniyet Müdürü Vehbi Gökalp, olayın bir korucunun üzerindeki el bombasının patlamasıyla meydana geldiğini doğruladı. Ölü sayısının artmasından korkuluyor. Soruşturma sürüyor.

Yazarlar