Kültür Sanat “Dünya Nutella Günü”müz kutlu oldu!

“Dünya Nutella Günü”müz kutlu oldu!

06.02.2012 - 12:30 | Son Güncellenme:

"5 Şubat Dünya Nutella Günü" Türkiye'de ilk kez kutlandı. İşte bu lezzetli günün detayları...

“Dünya Nutella Günü”müz kutlu oldu

Sevda Serbest

Günlerden 5 şubat… İstanbul karlı ve soğuk geçen bir haftanın ardından Pazar gününe harika bir hava ile başladı. Ancak onları yataklarından kaldıracak şey tabiî ki de sadece güzel hava değildi. Her sabah kahvaltıda yedikleri ya da artık günün her saatinde büyük bir aşkla yenen Nutella’nın günüydü bugün.

Haberin Devamı

1946 yılından bu yana tüm dünyanın vazgeçilmez tadı haline gelen Nutella, artık sadece bir çikolatadan ibaret değil. Hemen hemen her evin dolabında (Buzdolabında değil tabiî ki) mutlaka rastladığımız Nutella, esşşiz lezzeti, sağlıklı cam kavanozu ve son dönemlerde “aşk acısının ilacı” olarak anılışı ile 7’en 70’e herkesin yüzünde gülümsemeye sebep olan bir fenomen haline geldi.

Ve geçtiğimiz 5 Şubat, dünyanın her köşesinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Nutella Günüydü. Türkiye’de ilk kez bu lezzetli gün, Cevahir AVM’de dev bir kahvaltı masasında coşkuyla kutlandı. 10:00 ile 22:00 saatleri arasında Nutella ile keyifli dakikalar geçiren çikolata severler, sosyal medyada da bu özel günü sevinçle kutladılar. Bu özel günde Ferrero Grup Marka Müdürü Emre G:Gölcük ile Nutella üzerine keyifli bir söyleşi yaptık.

Haberin Devamı

Nutella’nın Türkiye'de bu kadar çok sevilmesinin sebebi sizce nedir?

Nutella’nın çok sevilmesinin en büyük nedeni tabii ki lezzeti. Bunun dışında tüketiciye olan yakınlığımızın da önemli olduğunu söyleyebiliriz. En önemli etkenlerden biri de Türkiye’nin özenle seçilmiş fındıklarının yüksek oranda kullanılması ve ekmek üzerine kolayca sürülebilen lezzetli bir yiyecek olması. Aynı zamanda Nutella’nın içerdiği yüksek fındık oranından ötürü enerji verici olması ve annelerin çocuklarına kahvaltıda yedirmekte zorlanmadığı bir ürün olması da onu vazgeçilmez kılıyor.

Nutella özellikle kadınlar arasında çok popüler, sevgilileriyle, eşleriyle neredeyse bir tutuyorlar? Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Nutella tüm dünyada hem kadınlar hem de erkekler tarafından çok seviliyor, herkesin tükettiği bir yiyecek aslında. Kadınların böyle bir kıyaslama yaptığını bilmiyordum. Ancak Nutella’yı birebir çikolata ile bağdaştırmak istemiyorum, dünya genelinde kadınlar için özel bir yeri olduğunu düşünecek olursak, Nutella’nın kadınlara çekici gelmesi çok olası. Ancak bir özelliği de ekmeğin üzerine kolayca sürülebilmesi, lezzeti ve çocukların çok severek tüketmesi dolayısıyla annelerin tercihi olması. Sabah kahvaltılarında Nutella’lı ekmek çocukların vazgeçilmezi ve bütün günü enerji dolu geçirmelerini sağlayacak içeriğe sahip. Bu yüzden kadın erkek çocuk demeden her ailenin mutfak alışveriş listelerinin üstünde yer alan Nutella, mutfak raflarının başköşesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Nutella'nın diğerlerinden farkı nedir?

Nutella’nın en önemli farkı kullandığımız ham maddeler. Ayrıca hiçbir koruyucu ve renklendirici katkı maddesi içermiyor. Ayrıca Nutella’nın üretiminde Karadeniz’in fındık bahçelerinden toplanan Türk fındıkları da kullanılıyor. Nutella’da yüzde 13 oranında fındık bulunuyor, 750 gramlık bir adet Nutella kavanozu 100 adet fındık içeriyor. Bunun dışında yüksek kaliteli süt ve kakao da bu gizli tarifin bir parçası tabi ki. Bütün bu parçalar birleştiğinde de kıyaslanamaz bir lezzet ortaya çıkıyor haliyle.Nutella’nın ismi de aslında içeriğindeki fındıktan esinlenerek konulmuştur. NUTella . Bir de Nutella lezzeti sadece cam kavanozda sunulmaktadır çünkü cam, içindeki gıdalar ile mikrobiyolojik etkileşime girmeyen bir malzeme olduğundan, tat ve kokusunun değişmeden uzun süre saklanmasını sağlıyor. Ayrıca Nutella, içerdiği zengin lif oranıyla vücudu sağlıklı, zinde ve dirençli tutuyor.

Haberin Devamı

Nutella farklı şekillerde de karşımıza çıkacak mı?

Nutella tüm dünyada ve Türkiye’de en çok ilgi gören formatları ile market raflarında bulunuyor. 400gr ve 750 gr seçenekleriyle her kesime, her keseye kalite ve lezzeti sağlıklı cam kavanozlarda sunuluyor. Nutella için şuanda farklı bir planımız bulunmuyor.

Dünya Nutella Günü için Twitter’da neler konuşuldu!

K_a_p_oKapo -cevahir'de “dünya nutella günü” için son 1,5 saat,hanım koooş!..

bernamberna mutlu aytekin-Nutella günü gelmiş çatmış diyollaaar

pekmuhteremPek Muhterem-Dünya nutella günüymüş lan bugün. Hem öpüşme hem nutella günüyse dünya fantezi günü de denebilir.

Dünya Nutella Günü derken:)) Bütün gün Cevahir'deyim sanırım :)

vecihesozerivecoş- kendimi 5 şubata kurdum DÜNYA NUTELLA GÜNÜ'ymüş malum! 2 aylık hasrete son vermek için daha anlamlı bir gün olabilir mi?

Haberin Devamı

5 şubatta hepimiz cevahireee Dünya Nutella Günü Türkiye’de ilk kez kutlanacak!

BlogcuAnneBlogcu Anne- Artık Nutella'nın bile günü var. 5 Şubat "Dünya Nutella Günü" olarak kutlanacakmış.

frhterFerhat ER- Photo: Dünya Nutella Günü Türkiye’de ilk kez kutlanacak… Nutella tutkunları 5 Şubat’ta Cevahir AVM’de...

nilvardarnilay vardar- Bu bir reklam değildir..! 5 Şubat Dünya Nutella Günü ilk kez Türkiye'de kutlanacak...Dört yıldır dünyada kutlanıyormuş.

FikriTurkelFikri Türkel- 5 Şubat, binlerce Nutella hayranının bir araya geldiği ‘Dünya Nutella Günü’ olarak takvimdeki yerini alıyor.

kubrahanicKubra Hanic-5 Şubat'ta Cevahir'de dünya nutella günü kutlancakmış. Havuz yapsalar keşke

NUTELLA'LI TARİFLER

Her geçen gün Nutella ile yapılmış yepyeni bir tarife rastlıyoruz. İşte o tarfilerden bazıları...

Nutellalı Açma..

Erdal Yaman eşliğinde MSA’da yapılan bu tarif sizleri cezbedecek.

Malzemeler:

500 gr.Un

250 ml Su

75 gr.Toz Şeker

25 gr.Maya

1 çay kaşığı Tuz

50 ml Sıvıyağ

1 adet yumurta

200 gr.Yumuşak Margarin ( Hamuru elle açmak için )

350 Gr.Nutella

Hazırlanışı:

Mayayı az su ile eritin.Tereyağı ve Nutella hariç tüm malzemeyi bir kapta yoğurup,yumuşak bir hamur haline getirin.

Hamuru 10 adet eşit parçaya bölün ve yuvarlayarak yağlı kağıt üzerinde üzerini streç filmle örterek 30 dk.mayalandırın.

Hamurların teker teker ortasına tereyağı koyun ve ince bir şekilde hamuru elle tereyağı yardımıyla açın. ( Tabak büyüklüğünde )

Üzerine ince bir katman Nutella sürün.Hamuru rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında rulo döndürerek yuvarlayarak diğer ucuyla açmamızı kapatın.

Üzerine yumurta sarısı sürün.10 dakika daha tepside mayalandırın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Afiyet Olsun.

Nutellalı Pita Ekmeği ( Nutellalı Gözleme )

Malzemeler:

500 gr.un

500 gr.Nutella

15 gr.Kabartma tozu

150 gr.Yoğurt

20 gr.Soda

1 çay kaşığı Tuz

30 gr.tereyağı

150 ml Süt

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir kap içerisinde yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Tüm hamuru 10 eşit parçaya bölün ve yuvarlayarak dinlendirin.Merdane ile bezeleri teker teker açın.İçerisine Nutella sürün.Ortadan ikiye katlayın ve uçlarını çatal yardımıyla kapatın.Orta ateşte yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirerek sıcak veya soğuk olarak servis yapın.Afiyet Olsun..