Dört büyük moda haftasını geride bıraktık. 2019 Sonbahar/Kış trendleri New York, Londra, Milan ve Paris moda haftalarında belirlendi. 2019 gardırobunuzu şekillendirirken akıllı alışverişler yapmanız için oldukça işinize yarayacak tespitlerim var.

Öncelikle 90'ların hakimiyet sürdüğü birkaç sezondan sonra 70'ler yavaş yavaş hayatımıza dahil olacağa benziyor. Parti tadında, kendinizi bir star gibi hissedeceğiniz, soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak, gösterişli ve rengarenk bir sezon yaklaşıyor.

İşte 2019 Sonbahar/Kış sezonunun belirleyici trendleri:

Haberin Devamı

Hayvan desenleri
(Leopar-zebra-bağa-kaz ayağı)

Çiçek desenlerinin yerini alan hayvan desenleri 2019 sonbahar/kış sezonunu da domine eden trendler arasında yer alıyor. Leopar desenini çok sevsem de artık görmekten sıkıldım. Bu kış ufaktan ufaktan yerini yılan derisi desenine bıraktığına seviniyorken bağa, kaz ayağı ve zebra deseni de ünlü tasarımcıların koleksiyonlarında yerini almaya başladı. Leopar hala sezonun favori hayvan deseni olsa da benim tercihim diğer hayvan desenleri olacak.
 

2019 Sonbahar/Kış Trendleri

Neon

Rengarenk bir sezon olacağını söylemiştim. Neon parçalar bize tam olarak bunu söylüyor. Anthony Vaccarello da, YSL için hazırladığı muhteşem görsel şovuyla neon trendini vurguladı.

2019 Sonbahar/Kış Trendleri

Kemer

Sezonun heralde en dikkat çekici trendi bel kemerleri. Beli vurgulayan uzun kemerler, kalın korse kemerler, birden fazla kemer, kemerler, kemerler, kemerler... Elbiselerin belinde, kabanların belinde, kazakların belinde, her türlü, her renk kemer. Ne yapın edin, şimdiden kemerlere yatırım yapmaya başlayın. Çünkü kemerlerin hakimiyet kuracağı bir sezon kapıda.

2019 Sonbahar/Kış Trendleri

Deri

Hepimizin en az bir tane deri ceketi vardır. 2019 sonbahar/kış sezonunda deri ceketlerle yetinmeyeceğiz. Trençkotlar, elbiseler, pantolonlar, etekler ve diğer bütün parçalarda iddialı bir deri egemenliği var. Neon trendiyle de birleştirirseniz şahane bir kombinasyon yaratabilirsiniz. Baştan ayağa rengarenk derilere bürüneceğiniz bir kışa hazır mısınız?

2019 Sonbahar/Kış Trendleri

Yama

Bu yazdan itibaren yama trendi hayatımıza dahil olacak. Yazın bohem stilinizin bir parçası haline gelecek bu trend, sonbahar/kış sezonunda yine özellikle elbiseler, etekler ve kotlarda stilimizi renklendiren detaylardan birisi olacak.

Haberin Devamı

2019 Sonbahar/Kış Trendleri

Parlak kumaşlar

Saten, ipek, rugan, organze... Biraz parıldamayı seviyorsanız bu sezon sizin sezonunuz. Birbirinden parlak kumaşlarla parıl parıl parlayacaksınız.

2019 Sonbahar/Kış Trendleri

Tüyler

Peluş kabanlar kışın favori tercihleri arasında. 2019 sonbahar/kış sezonunda da içinizi dışınızı stilinizi rengarenk içi dışı tüylü kabanlarla ve montlarla ısıtacaksınız.

2019 Sonbahar/Kış Trendleri

Ekose

Ekoseye doyduk mu? Doymadıysak devam. Hem 2019 ilkbahar/yaz sezonunun hem de 2019 sonbahar/kış sezonunun zamansız trendi: Ekose. Sezonun bütün trendleri gibi ekose de alıştığımız gri görüntünün dışında rengarenk. Özellikle ceket ve kumaş pantolonlarda rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

2019 Sonbahar/Kış Trendleri

Mini çantalar

Yıllarca dev çantalarla evimizi kolumuzda taşıdık. Jacquemus'un hayatımıza sokuşturduğu o küçük el çantalarıyla gördük ki buna hiç gerek yok. Bir ruj, ayna, kartlarımız ve paramız sığıyorsa çanta görevini tamamlamıştır.

Haberin Devamı

2019 Sonbahar/Kış Trendleri

Burnu açık ayakkabılar

Favori stil ikonum, modern ilham kaynağım Victoria Beckham bile burnu açık ayakkabıları podyuma taşıdı. Fakat ben bu trende asla hazır değilim. 2019 sonbahar/kış sezonunda en sevemediğim ve sevmeyi düşünmediğim trend bu olsa gerek. Topuklu ayakkabılarda ve botlarda bolca göreceğiz gibi görünüyor. Victoria Beckham çoktan giymeye başladı bile. Ama kalsın, teşekkürler, biz almayalım...

2019 Sonbahar/Kış Trendleri

Instagram: iamduygubay