Bebek Emzirmek için basit ama önemli öneriler

Emzirmek için basit ama önemli öneriler

12.04.2011 - 16:38 | Son Güncellenme:

Emzirmenin bebek ve anneler için çok faydalı olduğu bir sır değildir artık.

Emzirmek için basit ama önemli öneriler

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Bahar

Haberin Devamı

Günümüzde doğan her bebeğin ilk altı ay sadece anne sütü ile beslenmesi çok önemlidir. Anne sütü bebeğin bağışıklı sisteminin gelişmesi açısından gerekli antibodiler içerir. Özellikle ilk süt Ig ler açısından çok zengindir. Emzirmek bebeğinize sağladığı faydaların yanında sizin de meme ve yumurtalık kanserine yakalanma riskinizi azaltır, ve doğum sonrası depresyonu engeller.

Emzirmek hem sosyal hem de ekonomik faydalar sağlar. Çünkü hazır formüller hem pahalı hem de biberondan içirilen besinlerdir.

Sonuç olarak emzirmek doğanın en doğal ve sağlıklı beslenme yöntemidir. Emzirme de başarılı olmanın birkaç yolunu sizlerle paylaşacağım…

Bebeğiniz doğmadan önce

3. Trimester bebek emzirme konusunda eğitim almanın en iyi zamandır. Böylece bebeğiniz geldiğinde çok zorlanmaz ve rahat bir emzirme dönemine girersiniz.
• Emzirme eğitimi veren sınıflara yazılarak doğum yapacağınız hastane, doktorunuz, doğum hemşireleri ile emzirmenin inceliklerini ve sağlıklı emzirme konusunda eğitim alın.
• Emzirme konusu ile ilgili kitaplar okuyarak sizi bekleyen konularla ilgili önceden bilgi sahibi olmanızda fayda vardır.
• Kendinizi bebeğinize anne sütü vereceğiniz konusunda psikolojik olarak hazırlamanız sütünüzün verimi açısından önemli bir ayrıntı olacaktır.

Hastanede

Haberin Devamı

Sağlıklı doğan bir bebek nasıl emeceğiniz, sütü nasıl çekeceğiniz içgüdüsel olarak bilerek doğar. Sadece anneleri ile duygusal bağ kurmaya ve annelerinin kokusuna alışmaya ihtiyaçları vardır. Bebeğiniz doğar doğmaz ona sarılın.

• Bebeğiniz istedikçe onu mutlaka emzirin süt veriminiz beslenmenizde sıvı miktarınızı arttırmanızla çok alakalıdır. Ancak bebeğiniz emdikçe süt üretiminizde artar. Hazır formüller bu doğal süreci olumsuz etkiler.
• Her zaman bir profesyonelden yardım alabileceğinizi unutmayın ilk günler sizn ve bebeğiniz açısından alışma ve sorulara cevap bulma dönemidir.
• Bebeğinize besleyici süt üretebilmeniz için sıvı tüketiminizi günlük 3 ltde tutmanız, protein ve karbonhidratları besin öğelerini dengeli almanız gereklidir. Tatlı tüketmeniz süt üretiminizi arttırmaz.
• Çalışmaya başlayan bir anneyseniz sütünüzü hem işte hem de evde sağarak depo etmenizde fayda vardır. Böylece siz yanında olmadığınızda da sütünüz biberonla bebeğinize içirilebilir.

Yazarlar