Kültür Sanat En gözde rüzgâr sörfü sahilleri

En gözde rüzgâr sörfü sahilleri

28.08.2012 - 15:13 | Son Güncellenme:

Dünyanın en iyi rüzgâr sörfü sporcuları, 27 Ağustos’ta Alaçatı’da buluşarak, PWA Windsurf Dünya Kupası kapsamında rekabet ediyorlar.

En gözde rüzgâr sörfü sahilleri

Skyscanner, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla yaygınlaşan, rüzgâr sörfü için alternatif destinasyonları derledi. Rüzgâr sörfü, denizin tadını çıkarırken aynı zamanda spor yapmak isteyenler için de ideal seçim.

Haberin Devamı

27 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek PWA Windsurf Dünya Kupası kapsamında; 30 ülkeden yaklaşık 90 sporcu, Çeşme’nin Alaçatı beldesinde bir araya gelerek en güçlü rüzgârı yakalamaya çalışıyor. Seyahat etmek isteyenlere, 1000’i aşkın havayolunun milyonlarca noktasını tarayarak, en ucuz uçak bileti alternatiflerini karşılaştırmalı olarak sunan Skyscanner; dünya çapındaki sörfçülerin bir araya geleceği etkinlikten yola çıkarak; deniz, kum, güneş üçlüsüne bir de rüzgâr sörfünü eklemek isteyenler için, rüzgârıyla ünlü sahilleri araştırdı.

Rüzgârı dünya çapında meşhur: Alaçatı

Rüzgâr sörfü denilince, elverişli iklim ve doğa koşullarıyla Türkiye’de ilk akla gelen yer Alaçatı! Çeşme’ye, karayoluyla yaklaşık 10 dakika uzaklıkta bulunan Alaçatı Plajı, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en iyi rüzgâr sörfü sahilleri arasında gösteriliyor. Birçok uluslararası rüzgâr sörfü yarışmasına ev sahipliği yapan ve dünyanın dört bir ucundan profesyonel sörfçüleri ağırlayan Alaçatı’da, aynı zamanda, bu sporu öğrenmek isteyen amatörler sörfçüler için de eğitim veren rüzgâr sörfü okulları bulunuyor. Eğer siz de, bu yılki PWA Windsurf Dünya Kupası’nı yerinde izlemek isterseniz, kullanıcılarına en hesaplı uçak bileti alternatiflerini karşılaştırarak sunan Skyscanner üzerinden en uygun uçak biletini kolayca bulabilirsiniz. İstanbul’dan İzmir’e haftada 340 uçak kalkarken, yolculuk ortalama sadece 55 dakika sürüyor.

Haberin Devamı

Kendinizi Kanarya Adaları’nın Rüzgârına Bırakın: El Médano ve Sotavento

Son dönemde İspanyolların tatil için en çok tercih ettikleri yer olan El Médano, aslında eski bir balıkçı kasabası. Tenerife Güney Havaalanı’ndan sadece 10 km uzaklıkta yer alan ve yıl boyunca kuvvetli rüzgâr alan El Médano sahilinin rüzgâr sörfçüleri arasında ünü gittikçe yayılıyor. El Médano’nun 2km uzunluğundaki sığ sahili, sörf yapmaya yeni başlayanlar için paha biçilmez bir fırsat niteliğinde. Sahilin ilginç bir özelliği de Atlas Okyanusu’nda yer almasına rağmen, 25 – 27 dereceye kadar çıkan su sıcaklığı.

Haberin Devamı

Kanarya Adaları’nda yer alan başka bir rüzgâr sörfü cenneti de Portekizce “rüzgâr yönünde” anlamına gelen Sotavento. Profesyonel Uçurtma Sörfü Dünya Turu’nun değişmez bir ayağı haline gelen Sotavento’da, son 18 yıldır Rüzgâr Sörfü Dünya Şampiyonası düzenleniyor. Sörf yapmaya yeni başlayanlar, sahilin iç kısmında yer alan lagünü tercih ediyor.

Karayipler’in Bembeyaz Sahilleri Gönlünüzü Çalacak

Rüzgâr sörfü yapmak isteyenler için bir diğer alternatif de Karayipler’de yer alıyor. Güney Karayipler’in Bonaire Adası’nda yer alan Lac Körfezi, diz seviyesindeki durgun suyu ile başlangıç seviyesindeki sörfçüler için en ideal sahillerden biri durumunda. Orta ve ileri seviyedeki sörfçüler ise körfezin girişini tercih ediyorlar. Koruma altında olan Lac Körfezi, iki konaklama alanının dışında el değmemiş bir doğaya sahip. Ziyaretçiler bembeyaz sahilde sörf yapmanın yanı sıra; dalış, bisiklet ve kano gezisi gibi farklı aktivitelere de katılabiliyor.

Profesyonel sörfçülerin gözde mekânlarından bir diğeri de yine Karayipler’de yer alan ve Hollanda’ya bağlı Aruba Adası. Aruba Adası, turkuaz rengi suları ve doğal güzelliğinin yanı sıra, yıl boyunca 28 – 33 derece arasında değişen hava sıcaklığı ile dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini büyülüyor.

Haberin Devamı

Vietnam’ın Rüzgârı Bile Egzotik!

Asya’nın en çok rüzgâr alan sahillerinden biri olan Mui Ne’nin turkuaz sahilinden son yıllarda yelkenler eksik olmuyor. Ho Chi Minh City Havaalanı’ndan ulaşılabilen bu sahil, Vietnam’ın en az yağış alan bölgesinde olduğu için yıl boyunca spor yapılmaya müsait bir ortam sunuyor. “Korunaklı yarımada” anlamına gelen Mui Ne sahilini ziyaret edenler, rüzgâr sörfünün keyfini çıkarırken, diğer yandan Vietnam’ın egzotik kültürünün kapılarını aralayabiliyor.

Kızıldeniz’i Keşfedin

Sürekli esen rüzgârının yanı sıra, zengin ekosistemi, mercan kayalıkları ve bini aşkın balık türü ile dalış için de en gözde merkezlerden biri olan Kızıldeniz, rüzgâr sörfü için de birçok alternatif sunuyor. 40 km uzunluğuyla Hurghada, rüzgâr sörfüne en uygun sahillerinden biri.

Haberin Devamı

Rüzgârıyla ünlü bu sahillere uçmak isteyenler, en kısa yoldan, en uygun ve karşılaştırmalı uçak bileti fiyatlarına www.skyscanner.com.tr üzerinden kolayca erişebiliyor.