Geri Dön

Enfes yemek tarifleri (Ev yemekleri)

Enfes yemek tarifleri serisi ev yeği özlemi çekenler için harika yemekler sunuyor. Enfes yemek tarifleri ile annelerin özlenen ev yemekleri artık sizin mutfağınızda. İşte Enfes yemek tarifleri ve ev yemekleri…

Enfes yemek tarifleri  (Ev yemekleri)

Ev yemekleri deyince gözünden bir damla yaş akan, özellikle şehir dışında okuyup da ev yemeklerine hasret kalan arkadaşlarımız için Enfes yemek tarifleri serisinde bugün ev yemekleri yapıyoruz. Anne eli lezzetinin en güzel örnekleri olan ev yemekleri artık sizin mutfağınızda da olacak.


Pratik ve lezzetli tariflerimizden en güzellerini seçtik ve ev yemeği hasreti çekenlere verdik. Şehir dışında da olsanız, anne yemeklerine hasret de kalsanız artık sorun değil Enfes yemek tarifleri ile kendi ev yemeğinizi kendiniz yapabileceksiniz.

Etli taze fasulye

Karnıyarık tarifi

Etli kuru fasulye
Ev yemekleri dendiği zaman kuru fasulyesiz bir menü asla olmaz…

Malzemeler
* ½ kilo kuru fasulye
*300 gram kuşbaşı et
*2 kuru soğan
*5 kaşık salça (Biber-domates karışımı)
* ½ bardak kuru domates
*Tuz
* Baharat
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Zeytinyağı
*Et suyu

Yapılışı:
Bir gece öncesinde fasulyeleri derin bir kabın içinde suda bekletin.

Ertesi gün, düdüklü tencerenin içine yağı koyun. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı koyun. Birkaç dakika sonra eti, salçayı, baharatları, tuzu, kuru domatesleri ve fasulyeleri koyun. Üzerine 2 bardak su (et suyu) koyun.
Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. İlk buhar çıkınca altını kısın 30-35 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun

Et Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber