Geri Dön

Galeta Tarifi

Çayın yanında kıtır kıtır yemeye doyamadığımız lezzetlerden ev yapımı galeta tarifini sizinle paylaşıyoruz. Dışarıdan satın almak yerine evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki, evde kolay ve pratik galeta nasıl yapılır? İşte ev yapımı galeta tarifi.

Galeta Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 bardak ılık su
3 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
3 bardak kadar un

Üzerine:

Su
Susam

Galeta Nasıl Yapılır?

1. adım: Bir kapta maya, şeker ve ılık suyu karıştırıp birkaç dakika bekleyin.

2. adım: Sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra unu da ilave edip yoğurun.

3. adım: Galetalarınızı şekillendirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 

4. adım: Tepside kabarana kadar mayalandırın.

5. adım: Üzerlerine fırçayla su sürüp susam serptikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Son adım: Ev yapımı galetanız hazır!

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber