Geri Dön

Evde yapabileceğiniz katkısız ve pratik çubuk dondurma tarifi

Dışarıda yediğiniz dondurmalar oldukça şeker ve katkı maddesi içerir. Evinizde daha sağlıklı ve pratik bir çubuk dondurma yapmaya ne dersiniz? Sadece donmuş meyvelerden hazırlanan bu tarifi çok seveceksiniz! İşte evde yapabileceğiniz katkısız ve pratik çubuk dondurma tarifi...

Evde yapabileceğiniz katkısız ve pratik çubuk dondurma tarifi
  • Çiğ
  • 2 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 donmuş muz
1 avuç kadar dondurulmuş çilek
Eritilmiş bitter çikolata
1 avuç badem

Üzeri için:

Eritilmiş beyaz çikolata (isteğe göre)

 

Evde Katkısız ve Sağlıklı Dondurma Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL 

1. adım: Donmuş muz ve çilekleri güçlü bir blendera koyun.

2. adım: Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

3. adım: Daha sonra dondurma çubuklarına karışımı yerleştirin. Eğer dondurma çubuğunuz yoksa karton bardaklara da koyabilirsiniz.

4. adım: Derin dondurucuda en az 1 saat bekletin.

5. adım: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve içine parçalanmış bademleri ekleyip, derin dondurucudan çıkardığınız dondurmaları çikolatanın içine batırın.

Son adım: Üzerini dilerseniz eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber