Editörün Seçtikleri Fala inanmadık ama falsız kalmadık

Fala inanmadık ama falsız kalmadık

16.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en ünlü kahini Al-Alousi, Milliyet için kristal küresinden Türkiye’nin yılına ‘baktı’. Sonuç: Bir deprem bir ‘önemli’ ölüm var ama, üç vakte kadar feraha çıkıyoruz...

Fala inanmadık ama falsız kalmadık

Fala inanmadık ama falsız kalmadık

Dünyanın en ünlü kahini Al-Alousi, Milliyet için kristal küresinden Türkiye’nin yılına ‘baktı’. Sonuç: Bir deprem bir ‘önemli’ ölüm var ama, üç vakte kadar feraha çıkıyoruz...

Nevsal ELEVLİ LONDRA MİLLİYET

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan modern zaman kahini Louis Al - Alousi, Milliyet ve ‘bir cam küre’ aracılığı ile Türkiye’nin geleceğine baktı.
Dünya çapında politikacılar, medyacılar, diplomatlar ve sultanları peşinde koşturan ünlü falcı Al - Alousi’nin küresine bakarak yaptığı ilk tespiti, Türkiye’nin aşırı dinciler tarafından provoke edildiği oldu. Al - Alousi, ‘küçük bir grup’ dediği aşırı dincileri, aşırı dinci olmayan dış mihraklar ve bir grup mafyanın desteklediğini iddia etti.

Yılmaz’a kötü haber
Alousi’nin kristal küresi, Türkiye’ye karşı büyük kıskançlıklar bulunduğunu da ‘gösterdi’.
Al - Alousi’ye göre, şu anda bile uzun beyaz bir masanın etrafında toplanmış bu insanlar, Türkiye’ye nasıl bir kötülük yapılabileceğini düşünüyor. Hatta Alousi, bu ‘görüşünü’, "Masayı bile görebiliyorum" sözleriyle de destekledi. Ünlü kahin, Nisan 2001’de, Türkiye’de orta kuvvette bir deprem olacağı ‘kehanetini’ de sözlerine ekledikten sonra, ‘iyi haberlere’ geçti.
Türkiye’nin 2001 ekiminde ferahlayacağını, gelecek yılın Başbakan Ecevit için daha güzel geçeceğini belirten Al - Alousi, "Mesut Yılmaz için ise 2001 pek iyi bir yıl olmayacak" dedi.
Al - Aloisi, ‘Körfez Savaşı’nı, Tony Blair’in ingiltere Başbakanı olacağını, Concorde’nin düşeceğini, İsrail - Filistin ilişkilerinin bozulacağını’ bilmişti. Alçak günüllü modern zaman kahini, aslında bunlardan pek bahsetmeyi de sevmiyor. Ama kitap ve dergilerinde, gelen mektupları görmek mümkün.

Kristal küreye göre gelecek yıl...
İşte Türkiye’nin 2001 yılı falı:
Ünlü kahine göre, Türkiye’de gelecek yıl yaşanacaklar şunlar:
• Erbakan tekrar siyasete giriyor.
• Türkiye ile İsrail ilişkileri daha sıkı fıkı olacak.
• Irak ve Türkiye en güzel ilişkiyi yaşayacak.
• Nisan ayında deprem olabilir, tedbir alınsın. Ancak şiddeti düşük olacak.
• Türkiye insan hakları ile ilgili konularda problem yaşayacak.
• İşadamları için güzel geçecek 2001, politikacılar için pek iyi görünmüyor.
• Önümüzdeki yıl yeni partiler gündeme gelecek.
• Abdullah Öcalan idam edilmeyecek. 2001’de süksesi azalacak. Al - Alousi yılını ‘göremedi’ ama, terörist başı hapishanede hastalıktan ölecek.
• Türkiye tanınmış bir politikacısını kaybedecek ve bayraklar yarıya inecek.

Al - Alousi’nin dünyaya ilişkin kehanetleri de şöyle:• Yeni ABD Başkanı George W. Bush, birçok probleme yol açacak. Büyük bir skandala ismi karışacak.• Hillary Clinton, ABD Başkanı olmasa da çok büyük bir göreve gelecek.• Saddam Hüseyin 2012 yılına kadar yaşayacak, beyin kanamasından ölecek. Yerine oğlu Uday geçecek.

Çıplak ayaklı, kambur kahin
Vizitesi tam 10 milyar TL
Milliyet’i geceyarısı kabul eden ünlü kahin Al Alousi, Londra’nın tanınmış bir otelinde, 10 odalı dev bir suitte kalıyor. Kapısında limuzinler, Rollce Rolyce’lar bekliyor. Gündüzleri tıklım tıklım olan odalarda ne faks ne telefonlar duruyor. Yanında sekiz on kişi çalışıyor. Hiç ayakkabı giymeyen Alousi’nin boyu da çok kısa. Belden aşağısı gelişmemiş. Sırtında büyük bir kamburu var. Bu yüzden de ‘Bağdat’ın kamburu’ olarak tanınıyor. Alousi, yılın en az 3 ayını İngiltere dışında geçiriyor. ABD, sanki komşu kapısı. Tüm masrafları da, müşterileri tarafından karşılanıyor.

Fal gazetesi bile var
Fala bakma ücreti 10 bin sterline kadar (10 milyar lira) çıkıyor. Umman Sultanı Quabus Bin Said sayesinde bir de gazetesi var. ‘Bağdat Kamburu’ adlı gazetesinde burçlarla ilgili yazılar yazıyor.



YAŞAM

















Yazarlar