Geri Dön

Fırında Makarna Tarifi

Oldukça basit ve lezzetli olan fırında makarna tarifini mutlaka denemelisiniz. Üzerine hazırlayacağınız başamel sos ile makarnanıza farkı bir lezzet katacaksınız. Sadece yarım saatte hazırlayabileceğiniz fırında makarna, günü kurtaracak pratik lezzetler arasında yer alıyor. Peki fırında makarna nasıl yapılır? İşte fırında makarna tarifi, fırında makarna yapımı...

Fırında Makarna Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 paket fırın makarna

Beşamel sos için:

-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 yemek kaşığı un
-4 su bardağı süt
-Yarım yemek kaşığı tuz

Üzeri için:

-Rendelenmiş kaşar peyniri
-Tereyağı

Fırında Makarna Nasıl Yapılır?

Fırında makarna yapımı için malzemeleri hazırlayın. Evde bulunan kolay malzemeler ile basit ama çok lezzetli bir fırında makarna yapabilirsiniz. Üzerine hazırlayacağınız başamel sos ve kaşar rendesi ile makarnanız eşsiz bir tada sahip olacak. Sadece yarım saatinizi alacak fırında makarna için malzemeleri paylaşıyoruz. Burada önemli olan satın aldığınız makarnanın fırınlık olmasıdır. Peki, fırında makarna nasıl yapılır? İşte fırında makarna tarifi, fırında makarna yapımı...

Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın.

Fırında makarna nasıl yapılır? Fırında makarna yapımı

Birinci adım: Önce makarnayı tuzlu suda haşlayın.

İkinci adım: Makarnanız haşlanırken, başamel sosunuzu hazırlamaya başlayın.

Üçüncü adım: Başamel sos için tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin.

Dördüncü adım: Daha sonra makarnanızı süzüp borcama yerleştirin. Daha sonra beşamel sosu üzerine gezdirin.

Beşinci adım: Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyun.

Altıncı adım: Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyun ve 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.

Yedinci adım: Fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için demlendirin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber