Geri Dön

Patlıcanlı musakka tarifi

Özellikle patlıcan severler için eşsiz lezzet...

Patlıcanlı musakka tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 tane patlıcan
8 tane yeşil biber
400 gram kıyma
1 diş sarımsak
1 tane kuru soğan
4 tane domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 paket krema
Karabiber
Tuz
Kekik

Üzeri için:

Maydanoz
Kaşar

Patlıcanlı Musakka Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı soyun ve tekerlek şeklinde doğrayın.

15 dk tuzlu suda bekletin bu patlıcanların acısını alacaktır.

Patlıcan ve biberleri kızartın ve bu kızarttığınız sebzeleri fırın kabının tabanına döşeyin.

Sarımsak ve soğanı farklı bir yerde pembeleşinceye kadar pişirin.

Kıymayı ekleyin ve suyunu çekinceye kadar soteleyin.

Domates, salça, krema ve baharatları ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Pişen sosu patlıcanların üzerine yayın. Maydanoz ve rende kaşarı sosun üzerine koyun.

220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber