Geri Dön

Fıstıklı revani tarifi

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın finali öncesinde gelinler Fıstıklı Revani konusunda hünerlerini sergileyecek. Gün sonunda en güzel Fıstıklı Revani yapan gelin Çeyrek altının sahibi olurken haftanın finali öncesinde büyük avantaj sağlayacak. Ekran başında Gelinim Mutfakta yarışmasını takip eden izleyiciler Fıstıklı Revani nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir sorusuna yanıt arıyor. İşte o sorunun yanıtı...

Fıstıklı revani tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
¾ su bardağı toz fıstık

Şerbeti için malzemeler;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 – 3 damla limon suyu

Fıstıklı Revani Nasıl Yapılır?

Şerbeti için;

Su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alın, ılıtın.

Revani için;

Bir kasede şeker ve yumurtaları rengi açılana kadar çırpın. Ardından sırasıyla yoğurt ve sıvı yağ ekleyip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri ekleyip dıştan içe doğru spatula yardımıyla karıştırın.

Fırın kabını yağlayın, hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25- 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Revani piştikten sonra fırından alın ve şerbetini verin. Tatlı oda sıcaklığına gelince üzerini fıstıkla süsleyip servis edin.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber