Kültür Sanat Flüt ve Klarnet keyfi Martı Hotel'de!

Flüt ve Klarnet keyfi Martı Hotel'de!

04.03.2014 - 09:49 | Son Güncellenme:

Okul yıllarında başlayan dostluklarını, birlikte verdikleri konserler ve CD kayıtlarıyla sürdüren sanatçılar Şostakoviç, Danzi, Stamizt, Stravinsky, Koechlin ve Schmitt’in eserlerini seslendirecek

Flüt ve Klarnet keyfi Martı Hotelde

Martı Istanbul Hotel, “Klasik Müzik Akşamları” serisi, 4 Mart 2014 tarihinde, Türkiye ve Avrupa’da yayınlanan “Flüt ve Klarnet için Konçertolar” CD’sinin sanatçıları klarnetist Ayşegül Kirmanoğlu ve Fransa’da yaşayan flütist Sibel Kumru Pensel ile devam ediyor. Saat 20.00 de başlayacak dinletide, okul yıllarından bu yana arkadaşlıkları süren, dostluklarını birlikte verdikleri konserler ve CD kayıtlarıyla sürdüren iki eski dosta, genç kuşağın önde gelen piyanistlerinden İris Şentürker piyanoda eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Etkinliğin sohbet bölümünde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda flüt sanatçısı olan ve müzik kitaplarıyla tanınan Aydın Büke, sanatçılarla gerçekleştiriyor .

Ayşegül Kırmanoğlu, Fransız hükümetinden aldığı bursla Nantes Konservatuarı'na girerek okuldan birincilikle mezun oldu. Mehmet Ermakastar, Alain Boeglin, Guy Dangain ve Guy Deplus ile çalışan Aysegül Kırmanoğlu Paris'de düzenlenen Leopold Bellan yarışmasında birincilik ödülü aldı. A. Copland, G. Finzi ve C. V. Stanford gibi bestecilerin klarinet konçertolarının Türkiye’deki ilk seslendirilişlerini gerçekleştirdi. 2010 yılında flüt sanatçısı Sibel Kumru Pensel, Mersin Oda Orkestrası ve şef Naci Özgüç ile ilk solo CD kaydını gerçekleştirdi. Sanatçı Alexander Rahbari, Gustav Kuhn, Erich Bergel, Howard Griffiths, Joel Levi, Cansug Kahidze ve Tadeusz Strugala gibi ünlü şeflerle çalıştı. Aralarında Fransa, Rusya, Amerika, İngiltere, Belçika, Ekvator gibi ülkelerin de olduğu, yurt içi ve dışında pek çok konser veren Kirmanoğlu, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası klarnet grup şefi ve Saim Akçıl’ın kurduğu Tekfen Filarmoni Orkestrası’nın solo klarnetçisidir.

Haberin Devamı

Sibel Kumru Pensel Fransa’da burslu olarak gördüğü eğitim sonrası Nantes Devlet Konsevatuarı’ndan altın madalya alarak mezun olduktan sonra Ecole Normal de Musique de Paris’den konsertistlik diplomasi aldı. Maxence Larrieu, Genevieve Amar, Guy Cottin ve Jean-Pierre Rampal gibi ustalardan eğitim alan Pensel, Alain Marion ve Peter Lukas Graf gibi müzisyenlerle ortak çalışmalar yaptı. Oda müziği tutkunu olan sanatçının CD’leri arasında, Piyanist Anna Roumianseva ile “Voyage” isimli albüm, Nis’tanbul Dörtlüsü ile çıkardığı Rossini, Ghidoni ve Alnıtemiz’in eserlerinden oluşan CD’si, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası ve ünlü flütist Maxence Larrieu ile “2 flüt İçin konçertolar”, klarinetist Ayşegül Kirmanoğlu ile birlikte Danzi, Sever ve Françaix’nin flüt ve klarinet konçertoları ile Trio Azur ile “Haydn Londra Trioları” yer alıyor. Solo ve oda müziği konserleri ve yüksek lisans sınıflarına eğitim veren Pensel, Nice Devlet Konservatuarı ve Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

Oda müziği kariyerini dünyaca ünlü müzisyenlerle verdiği konserlerle devam ettiren genç kuşağın önemli piyanistlerinden İris Şentürker, beş yaşında başladığı piyano eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda tamamladı, Manchester Royal Northern College of Music’de yüksek lisans eğitimi aldı. Fransız Hükümeti’nin davetlisi olarak Alfred Cortot Ecole Normal de Music de Paris’de çalışmalarına ünlü piyanist Christian Ivaldi ile devam etti ve 2004’de Concour Diplôme Execution de Piano yarışmasında üçüncü, 2005’de Oda Müziği dalında Concour Diplome Superior de Music de Concertiste yarışmasında oybirliği ile birinciliğe layık görüldü.

Devlet Sanatçısı Hüseyin Sermet’in eserlerinin Türkiye’de ilk seslendirmesini birlikte gerçekleştiren ve kendisi ile ikili konserler de gerçekleştiren Şentürker, Türkiye’deki konserlerinin yanısıra Macaristan, Pakistan, Fransa, İngiltere, Almanya, Avusturya, İtalya, Suriye, Litvanya, Letonya, Estonya ve Japonya’da resital ve oda müziği konserleri vermeye devam ediyor ve halen MSGSÜ Devlet Konsertvatuvarında piyano ve oda müziği dallarında ders vermeyi sürdürüyor.