• 14 Ocak 2021 - 10:12 • Son Güncelleme:
Balkanlar'dan Trakya'ya gelen lezzet: Tahin helvası
Balkanlar'dan Trakya'ya göç eden ailelerin özel tarifleriyle hazırlanan tahin helvası, lezzetiyle kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
• 14 Ocak 2021 - 10:12 • Son Güncelleme:
1
Oldukça yüksek besin değerine sahip tahin helvası, ilgi görüyor.
2
Önce bir kazana toz şeker, su ve limon tuzu atıldıktan sonra kaynatılıyor.
3
Kaynamaya başlayınca içerisine çöven suyu ve vanilya dökülüyor, ardından çırpılıyor. Beyazlaştığı zaman tahinle karıştırılıyor.
4
Daha sonra kürekle tel tel açılan bu karışım, yuvarlanarak helva haline getiriliyor.
5
Talebe göre Antep fıstığı, kakao ekleniyor ya da sade ÅŸekilde üretiliyor.Â
6
Tahin helvası ustası Ufuk Güler, bu helvanın Balkanlar'dan Trakya'ya göç eden aileler tarafından yaygın şekilde yapıldığını söyledi.
7