Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Instagram icon
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıÇırpılmış kahvenin sırrı: Suda 5 dakika, dondurucuda 1 ay! Her zaman taze
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Çırpılmış kahvenin sırrı: Suda 5 dakika, dondurucuda 1 ay! Her zaman taze

    05.11.2025 - 11:08 | Son Güncellenme: 05.11.2025 - 16:01

    #kahve#dalgona kahvesi#kahve tarifi#eğlenceli kahve#köpüklü kahve#dondurucuda saklama#kahve köpüğü#puding benzeri#4 ana malzeme#karşı konulmaz#dalgona#lezzetli kahve
    Linki KopyalaWhatsappLinkedinFlipboard
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    ‘Çırpılmış kahve’ olarak da bilinen Dalgona Kahvesi, karşı konulmaz derecede kabarık, köpüklü, lezzetli ve yapımı eğlenceli bir kahvedir. Sadece 4 ana malzemeyle yapımı son derece kolaydır. Malzemeler 2 katmandan oluşur. süt ve üzerinde yüzen koyu, puding benzeri bir kahve karışımı. Tarifi henüz denemediyseniz tüm detayları haberimizde!

    1/10ÇIRPILMIŞ KAHVE YAPIMI İÇİN İPUÇLARI

    ÇIRPILMIŞ KAHVE YAPIMI İÇİN İPUÇLARI

    En iyi sonuçlar için sıcak su kullanın. Kahve, soğuk veya oda sıcaklığındaki suyla da güzelce çırpılır. Ancak sıcak su daha hızlı sonuç verir. Daha hızlı olması için elektronik mikser kullanın. Elle çırpmak yerine stand mikser veya süt köpürtücü kullanın. İkisi de çok iyi sonuç veriyor ve çok daha hızlılar.

    2/10Çırpılmış kahvenin sırrı: Suda 5 dakika, dondurucuda 1 ay Her zaman taze

    Malzemeleri bir kupa veya kavanozda değil, bir kâsede çırpın. Kahvenin kabarık olması için havayla temas etmesi gerekir. Kâse kullanmak, uzun bir kap veya kupaya göre daha fazla hava sirkülasyonu sağlar. İçmeden önce çırpılmış kahveyi sütle karıştırın. Üzerine çırpılmış kahveyi koyduğunuzda harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Ancak tadını tam anlamıyla çıkarmak için, aromasını iyice içine katmak için iyice karıştırın.

    3/10NORMAL ÖĞÜTÜLMÜŞ KAHVE KULLANABİLİR MİYİM

    NORMAL ÖĞÜTÜLMÜŞ KAHVE KULLANABİLİR MİYİM?

    Bu tarifi hazır kahve kullanmadan yapmak için şekerle aynı miktarda demlenmiş kahve kullanın. Örneğin, 2 yemek kaşığı koyu demlenmiş kahve veya espresso ve 2 yemek kaşığı toz şeker kullanın. Şeker miktarını kahveyle orantılı tutmak, daha kabarık ve muhallebi kıvamında bir kıvam elde etmenize yardımcı olacaktır.

    4/10HAZIR KAHVE İLE HAZIR ESPRESSO AYNI MIDIR

    HAZIR KAHVE İLE HAZIR ESPRESSO AYNI MIDIR?

    Espresso tozu, hazır kahveyle aynı şekilde üretilir. Ancak aroması farklıdır. Hazır kahveden daha güçlü, genellikle daha koyu bir tada sahiptir ve daha yumuşak olma eğilimindedir. Ayrıca toz espresso genellikle Arabica karışımları gibi daha kaliteli çekirdeklerden yapılır.

    5/10ÇIRPILMIŞ KAHVE İÇİN EN İYİ ŞEKER TÜRÜ HANGİSİDİR

    ÇIRPILMIŞ KAHVE İÇİN EN İYİ ŞEKER TÜRÜ HANGİSİDİR?

    Toz şeker, beyaz şeker, esmer şeker, ham şeker veya Hindistan cevizi şekerini bu kahveyi hazırlarken kullanabilirsiniz.

    6/10EL MİKSERİ OLMADAN ÇIRPILMIŞ KAHVEY NASIL YAPILIR

    EL MİKSERİ OLMADAN ÇIRPILMIŞ KAHVEY NASIL YAPILIR?

    Çırpıcı kullanmak muhtemelen en iyi yöntem olacaktır. Ancak elinizde çırpıcı yoksa bir kaşık veya çatal kullanarak da bu leziz kahveyi yapabilirsiniz.

    7/10ÇIRPILMIŞ KAHVE BUZDOLABINDA NE KADAR SÜRE DAYANIR

    ÇIRPILMIŞ KAHVE BUZDOLABINDA NE KADAR SÜRE DAYANIR?

    Çırpılmış kahve buzdolabında birkaç saat dayanabilir. Ancak hava geçirmez bir kapta saklanırsa bir haftaya kadar da sağlıklı şekilde kalabilir.

    8/10DALGONA ÇIRPILMIŞ KAHVEYİ DONDURABİLİRSİNİZ

    DALGONA ÇIRPILMIŞ KAHVEYİ DONDURABİLİRSİNİZ

    Hazırladığınız kahveyi bayatlamadan saklamak ister ve pratik şekilde içilebilir hale getirmek isterseniz hava geçirmez bir kapta dondurucuda 1 aya kadar saklayabilirsiniz. Karışım katılaşmayacak, krema kıvamında ve kaşıkla yenebilecek kıvamda kalacaktır.

    9/10İÇİNDEKİLER

    İÇİNDEKİLER

    2 yemek kaşığı espresso tozu, 2 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı kaynar su, yarım su bardağı seçtiğiniz süt (biz yüzde 2 yağlı kullandık) bu leziz kahveyi yapmak için yeterlidir.

    10/10NASIL YAPILIR

    NASIL YAPILIR?

    Bir karıştırma kabında hazır espresso kahveyi, şekeri ve kaynar suyu birleştirin. Bir çırpıcı veya el mikseri kullanarak karışımı yaklaşık 5 dakika boyunca hafif ve kabarık bir kıvam alana kadar çırpın. Uzun bir bardağa sütü ekleyin ve üzerine buz ekleyin. Çırpılmış kahveyi bardağa ekleyin ve afiyetle için. Daha fazla porsiyon yapmak için malzemeleri rahatlıkla iki veya üç katına çıkarabilirsiniz.

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo