05.11.2025 - 11:08 | Son Güncellenme:
En iyi sonuçlar için sıcak su kullanın. Kahve, soğuk veya oda sıcaklığındaki suyla da güzelce çırpılır. Ancak sıcak su daha hızlı sonuç verir. Daha hızlı olması için elektronik mikser kullanın. Elle çırpmak yerine stand mikser veya süt köpürtücü kullanın. İkisi de çok iyi sonuç veriyor ve çok daha hızlılar.
Malzemeleri bir kupa veya kavanozda değil, bir kâsede çırpın. Kahvenin kabarık olması için havayla temas etmesi gerekir. Kâse kullanmak, uzun bir kap veya kupaya göre daha fazla hava sirkülasyonu sağlar. İçmeden önce çırpılmış kahveyi sütle karıştırın. Üzerine çırpılmış kahveyi koyduğunuzda harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Ancak tadını tam anlamıyla çıkarmak için, aromasını iyice içine katmak için iyice karıştırın.
Bu tarifi hazır kahve kullanmadan yapmak için şekerle aynı miktarda demlenmiş kahve kullanın. Örneğin, 2 yemek kaşığı koyu demlenmiş kahve veya espresso ve 2 yemek kaşığı toz şeker kullanın. Şeker miktarını kahveyle orantılı tutmak, daha kabarık ve muhallebi kıvamında bir kıvam elde etmenize yardımcı olacaktır.
Espresso tozu, hazır kahveyle aynı şekilde üretilir. Ancak aroması farklıdır. Hazır kahveden daha güçlü, genellikle daha koyu bir tada sahiptir ve daha yumuşak olma eğilimindedir. Ayrıca toz espresso genellikle Arabica karışımları gibi daha kaliteli çekirdeklerden yapılır.
Toz şeker, beyaz şeker, esmer şeker, ham şeker veya Hindistan cevizi şekerini bu kahveyi hazırlarken kullanabilirsiniz.
Çırpıcı kullanmak muhtemelen en iyi yöntem olacaktır. Ancak elinizde çırpıcı yoksa bir kaşık veya çatal kullanarak da bu leziz kahveyi yapabilirsiniz.
Çırpılmış kahve buzdolabında birkaç saat dayanabilir. Ancak hava geçirmez bir kapta saklanırsa bir haftaya kadar da sağlıklı şekilde kalabilir.
Hazırladığınız kahveyi bayatlamadan saklamak ister ve pratik şekilde içilebilir hale getirmek isterseniz hava geçirmez bir kapta dondurucuda 1 aya kadar saklayabilirsiniz. Karışım katılaşmayacak, krema kıvamında ve kaşıkla yenebilecek kıvamda kalacaktır.
2 yemek kaşığı espresso tozu, 2 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı kaynar su, yarım su bardağı seçtiğiniz süt (biz yüzde 2 yağlı kullandık) bu leziz kahveyi yapmak için yeterlidir.
Bir karıştırma kabında hazır espresso kahveyi, şekeri ve kaynar suyu birleştirin. Bir çırpıcı veya el mikseri kullanarak karışımı yaklaşık 5 dakika boyunca hafif ve kabarık bir kıvam alana kadar çırpın. Uzun bir bardağa sütü ekleyin ve üzerine buz ekleyin. Çırpılmış kahveyi bardağa ekleyin ve afiyetle için. Daha fazla porsiyon yapmak için malzemeleri rahatlıkla iki veya üç katına çıkarabilirsiniz.









