Geri Dön

Ekşi maya yapımı - Ekşi maya nasıl yapılır nasıl saklanır?

Büyük bir sabır gerektiren ve zahmetli olan fakat sonucunda mükemmel ekmekler yapabileceğiniz doğanın bize en doğal armağanı olan ekşi maya serüvenine hazır mısınız? Su ve unun fermente olmasıyla ortaya çıkan, ekmeklere yumuşak, ekşi ve mükemmel lezzet veren, insan sağlığına sayısız faydası olan bu mayayı sürekli deneyerek elinizi alıştırabilirsiniz. Birçok profesyonel ekmek şefinin farklı tarifleriyle ve yapım aşamalarıyla ne yapacağınızı şaşırmış olabilirsiniz. Biz sizin için geleneksel ve yapım aşaması 10 gün süren kolay ekşi maya tarifini paylaştık. Eğer bu kadar uzun sürede ekşi maya yapmak istemiyorsanız, ekşi maya lezzetini verecek ve yapım aşamaları sadece 1 gün süren yoğurttan ekşi maya yapımı ve nohuttan ekşi maya yapımı, nohut mayası tariflerine de yer verdik. Peki, ekşi maya nasıl yapılır? Ekşi maya nasıl saklanır? Yoğurttan ekşi maya nasıl yapılır? Nohuttan ekşi maya nasıl yapılır? İşte ekşi maya yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve ekşi maya yapımı... PEMBENAR ÖZEL