Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Instagram icon
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıMısırı çatalla sıyır, haşla, dondurucuya at: 12 ay tazecik kalıyor
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Mısırı çatalla sıyır, haşla, dondurucuya at: 12 ay tazecik kalıyor

    04.11.2025 - 10:33 | Son Güncellenme: 04.11.2025 - 15:59

    #mısır muhafaza#dondurucuda mısır#mısır saklama#mısır hasat#mısır dondurma#pratik yemek tarifleri#yaz meyveleri#yaz yemekleri#yaz lezzetleri#yaz sofraları
    Linki KopyalaWhatsappLinkedinFlipboard
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Pişmiş mısır nasıl ayıklanır diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. İşte çok sevilen süt mısır nasıl ayıklanır sorusunun pratik yanıtları!

    1/81) TAZE MISIR İÇİN ÇATALLA AYIKLAMA YÖNTEMİ

    1) TAZE MISIR İÇİN ÇATALLA AYIKLAMA YÖNTEMİ

    Çatalla mısır ayıklama yöntemi için öncelikle taze mısırın kabuklarını soymalısınız. Mısırı ikiye kesin ve kesilen bölgesinden başlayarak çatalla mısırları kaldırın. Eğer çatalı mısırın altına yerleştirirseniz mısır taneleri kolayca kalkar. Bu işlemi denerken daha temiz bir ortamda çalışmak için mısırı geniş bir kâse içine alın.

    2/8Mısırı çatalla sıyır, haşla, dondurucuya at: 12 ay tazecik kalıyor

    Çatalla ayıklamak zor geliyorsa; elinizle de mısır tanelerini ayırabilirsiniz. Parmaklarınızı kullanarak mısırı aşağıya doğru itin. Bu sırada mısır taneleri teker teker dökülür. Dökülen mısırları soğuk sudan geçirip tozunu akıtmanız önerilir. Daha sağlıklı bir tüketim için mısırları yıkamalısınız. Bu iki yöntem de taze mısırı ayıklamak konusunda size yardım eder.

    3/82) HAŞLAMIŞ MISIR İÇİN BIÇAKLA AYIKLAMA YÖNTEMİ

    2) HAŞLAMIŞ MISIR İÇİN BIÇAKLA AYIKLAMA YÖNTEMİ

    Mısırı haşladıktan sonra daha sonra kullanmak ya da tane tane değerlendirmek için ayıklamanız gerekir. Haşlanmış mısırı ayıklamanın daha kolay olacağını unutmayın. Yumuşayan mısırları koçandan daha kolay ayırabilirsiniz.

    4/8Mısırı çatalla sıyır, haşla, dondurucuya at: 12 ay tazecik kalıyor

    Mısır tanelerini bir arada tutmak için genişçe bir kap kullanmalısınız. Mısırın sivri kısmını düzeltecek şekilde keserek başlayın ve düz ucunu kesme tahtasına sabitleyin. İnce uçlu bir bıçak yardımıyla mısırı yukarıdan aşağıya doğru keserek sıyırın.

    5/8Mısırı çatalla sıyır, haşla, dondurucuya at: 12 ay tazecik kalıyor

    İlk bıçak darbesini mısır tanesinin sırtından uygularsanız diğer taneleri de teker teker dökebilirsiniz. Bıçakla mısır ayıklama daha hızlı ve etkili sonuç verebilir. Bu yöntemi denediğinizde bazı mısır taneleri öbek öbek geleceğinden bu parçaları elinizle ufalamanız gerekir.

    6/8MISIR NASIL SAKLANIR

    MISIR NASIL SAKLANIR?

    Mısırı saklamak için öncelikle biraz haşlamanız gerekir. Bunun için mısırı ayıklayın ve orta ateşte kaynatın. Çok fazla pişmemesine dikkat etmelisiniz. Aksi halde dondurucudan çıktığında ezilebilir. Haşlanan mısırları soğuk sudan geçirip suyunu süzün.

    7/8Mısırı çatalla sıyır, haşla, dondurucuya at: 12 ay tazecik kalıyor

    Suyu tamamen süzülen mısırları saklama kabına ya da dondurucu poşetlerine dilediğiniz miktarda koyabilirsiniz. Kullanılan kabın ağzının kapalı olmasına özen gösterin. Hava alan besinlerin bozulma ihtimali ve hızı daha yüksektir.

    8/8Mısırı çatalla sıyır, haşla, dondurucuya at: 12 ay tazecik kalıyor

    Eğer dondurucu poşetiyle mısır saklayacaksanız poşetin havasını almalısınız. Mısırları saklamak için derin dondurucuyu seçebilirsiniz. Bu şekilde kullanım süresi 12 aya uzar. Mısır paketlerinin üzerine dolaba koyduğunuz günü yazarsanız bu şekilde daha rahat ve sağlıklı saklamış olursunuz. Üzerinden 1 yıl geçmiş mısırları tüketmeniz sağlığınız açısından iyi olmayabilir.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Eve sinen sigara kokusunu yok etmenin tek adımı: Makineye ekleyin
    Eve sinen sigara kokusunu yok etmenin tek adımı: Makineye ekleyin
    Yıkayınca sonuç: Salmonella bakterisi Yumurtayı böyle muhafaza etmek şart
    Yıkayınca sonuç: Salmonella bakterisi! Yumurtayı böyle muhafaza etmek şart
    Mandalina mevsimini kaçırmayın Hem ucuz hem lezzetli tatlı tarifi
    Mandalina mevsimini kaçırmayın! Hem ucuz hem lezzetli tatlı tarifi
    Yapraklarını ayırın, sukulent çoğalsın En kolay yöntem buymuş
    Yapraklarını ayırın, sukulent çoğalsın! En kolay yöntem buymuş
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu5 Kasım 2025 Boğa Süper Dolunayı: Sadeleş ve sahiplen
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş iltihabı vücuda yayılırsa…
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluAkıllı hamleler, sürpriz dönüşler
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2 - 9 Kasım haftalık burç yorumları: Merkür Yeniden Retro ama Sen Artık Aynı İnsan Değilsin!
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşBazen durmak en bilinçli ilerleyiştir
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirAğız gargarasından sonra su içmek doğru mu?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin27 Ekim - 2 Kasım burç yorumları! 'Taşlar Yerinden Oynuyor, Dengeyi Kim Koruyacak?'
    Oğuz Kara
    Oğuz KaraPrenses erkekler ve İncel akımı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDilde sarı tabaka neden olur ve koku yapar mı?
    Oğuz Kara
    Oğuz KaraEvladiyelik eşyaların ölümü: Planlı eskitme çağı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin19 - 26 Ekim haftalık burç yorumları! 'İlişkilerin Kaderi Değişiyor: Konuşmalar Yön Belirliyor'
    Oğuz Kara
    Oğuz KaraBoykot kültürü, dijital linç ve haksız rekabetin yeni yüzü
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluVenüs Terazi burcunda: Bizi neler bekliyor?
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHollywood gülüşü estetiğinde en çok yapılan hatalar
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin13–19 Ekim haftalık burç yorumları! İlişkilerde Dengeyi Koruma Haftası
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin6-12 Ekim Haftalık Burç Yorumları / Bitişler Cesaret İster, Başlangıçlar Daha Fazla
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşKendine dönmenin gücü: Seçimin ben olması ne güzel!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluEylül'ün yankılarıyla kurulan dengeler
    İlgili Haberler
    Sanatçı dostları yalnız bırakmadı Süheyla Altmışdört son yolculuğuna uğurlandı
    Sanatçı dostları yalnız bırakmadı! Süheyla Altmışdört son yolculuğuna uğurlandı
    Çiçeği burnunda anne paylaştı Leyla Yaz 4 aylık oldu
    Çiçeği burnunda anne paylaştı! Leyla Yaz 4 aylık oldu
    Survivor Pınar Sakanın eşi aşka geldi Dünyam cennete dönüştü
    Survivor Pınar Saka'nın eşi aşka geldi! 'Dünyam cennete dönüştü'
    Jonathan Bailey 2025’in En Seksi Erkeği seçildi
    Jonathan Bailey 2025’in 'En Seksi Erkeği' seçildi

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo