Tahinin cilt sağlığına olan etkisi ise etkili antioksidan özelliğinden kaynaklı. Hücrelerin yenilenmesini sağlayan bu gıda, Cilt lekelerine iyi gelerek ciltteki ölü hücrelerin vücuttan atılmasını sağlayabiliyor.
Sağlıklı beslenme önerilerinde sıklıkla tahinin yararlarıyla karşılaşıyoruz. İçerisinde bulunan susam yağı mideyi rahatlatarak sindirim sisteminin çalışmasını sağlar. Reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıkları olan kişiler tahin tüketmeyi deneyebilir.
Antioksidan özelliği, vitamin ve mineralleriyle doğal bir antibiyotik etkisi taşıyor. Vücudu birçok enfeksiyonel hastalık çeşidine karşı zinde tutuyor. Sabah kahvaltılarınıza tahini dahil ederek hem daha sağlıklı beslenebilir hem de çeşitli hastalıklara yakalanma riskini azaltabilirsiniz.
Tahinin insan vücuduna karşı pek çok faydası bulunsa da fazla tüketildiğinde sağlık problemleri yaratma riski de var. Aşırı tüketildiğinde iltihap problemlerine yol açabilir. İçerisindeki doymamış yağ asidi, mideyi tetikleyebilir.
Sıklıkla karşılaşılan bir durum olmasa da bazı kişilerin tahinin ham maddesi olan susama alerjisi olabilir. O nedenle ilk etapta aşırı tüketmemekte fayda var.
Tahin, yağ oranı yüksek seviyelerde olan bir gıda. Ölçülü tüketilmediğinde birden kilo artışına neden olabilir. Kahvaltıda tahin ve pekmezi karıştırarak tükettiğinizde daha da hızlı bir kilo artışına maruz kalabilirsiniz. Ancak düzenli olduğu sürece bu faydalı gıdaları tüketmek, oldukça yararlı.