02.10.2020 - 02:28 | Son Güncellenme:
Genel bir kural olarak, peçeteler kucaklara yerleştirilir ve yemek yerken ağzı silmek için kullanılabilir. Dudaklarınızda ruj varsa bunu yapmanız tavsiye edilmez, çünkü ruj lekeli bir peçete kötü davranışların bir göstergesidir. Kağıt mendil kullanmayı deneyin. Masanızda kağıt mendil yoksa, garsondan getirmesini isteyin.
Bardaklar üzerindeki ruj lekelerinizi hafife almayın. Bu aslında yemek masası görgü kurallarının oldukça kaba bir ihlalidir. Rujunuzun bardağınızda iz bırakabileceğinden korkuyorsanız, içmeye başlamadan önce dudaklarınızı bir mendille silebilirsiniz.
Görgü kuralları, resmi bir ortamdaysak kümes hayvanlarını çatal bıçak takımı yememiz gerektiğini söylüyor. Bununla birlikte, bazı istisnalar burada da geçerli olabilir. Bazı restoranlarda parmak kasesi bulunur. Bu, yiyeceğin ellerinizle yendikten sonra limonlu su bulunan parmak çanağında yıkanabileceği anlamına gelir.
Makarna, sağ elinde çatal, sol elinde kaşıkla yenmelidir. Çatalla spagetti alıp kaşığın üzerine koyup döndürün. Bundan sonra çatalı ağzınıza getirebilir ve çataldan sarkan makarnayı tutmak için kaşığı kullanabilirsiniz.
Ne sipariş edeceğinizi seçerken, menüyü tutuş şeklinize dikkat ettiğinizden emin olun. Ya masanın üzerine uzanmalı ya da en az bir kenarı ile dokunmalıdır. Menüyü masadan kaldırmak kötü bir davranış olarak kabul edilir.
Kurallar, bir parça eti kesip anında ağzınıza koymanız gerektiğini söylüyor. Etin tamamını tek seferde kesmek yanlış sayılır çünkü çabuk soğur ve tadını yitirir.
Bir dilim ekmeğin parçalarını ısırmamalısınız. Üstelik bıçakla da kesmemelisiniz. Kurallara göre küçük bir parça ekmeği sağ elinizle kırmalı ve tüm parçayı ağzınıza koymalısınız.
Bu sadece yiyeceği ağzınıza ellerinizle koyduğunuzda yapılabilir. Çatalla yiyorsanız çekirdekleri de çatalın üzerine koymalısınız.
Çeri domatesler salatanın bir parçası olarak veya başka bir yemeğin parçası olarak servis ediliyorsa çatal bıçak takımı ile yenmelidir. Diğer durumlarda çeri domatesler bütün domatesin ağzınıza atılmasıyla yenir. Bazen bu domatesler ağzınıza konulamayacak kadar büyük olabilir. Bu durumda yarısını yiyebilirsiniz ama önceden bir bıçakla derisini deldiğinizden emin olun. Aksi takdirde, suyunu her yere sıçratabilirsiniz.
Deniz mahsulleri her zaman bir parça limonla servis edilir ve çok az kişi önce limon suyu serpmeden balık, karides veya midye yemeye başlar. Ancak diğer ziyaretçilere veya masa örtüsüne püskürtmemek için limon parçasını tabağın kenarından aşağıya doğru koyduğunuzdan ve avucunuzla kapattığınızdan emin olun.