Yaşam Geride bir kişi kaldı!

Geride bir kişi kaldı!

08.06.2009 - 01:16 | Son Güncellenme:

Yeni aldığı arabasıyla ailesini pikniğe götüren Mehmet Ateş’in kullandığı araç, dubalarla bölünen otoyolda karşı yöne geçerek bir kamyonla çarpıştı. Kazada Ateş ile eşi ve üç çocuğu öldü. Büyük kızı ise pikniğe başka bir araçla gittiği için kurtuldu

Geride bir kişi kaldı

Avcılar’da pikniğe giden bir ailenin bulunduğu otomobilin, asfalt çalışması nedeniyle dubalarla bölünen otoyolda karşı yöne geçerek bir kamyonla çarpışması sonucu anne, baba ve üç çocuğu hayatını kaybetti. Evin büyük kızı ise babasının değil amcasının otomobiline bindiği için kazadan kurtuldu.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kan ve İlik Bankası’nda memur olarak görev yapan Mehmet Ateş, çok istediği otomobili 15 gün önce satın aldı. Ateş, “Otomobil alınca ilk olarak sizi pikniğe götüreceğim” diye söz verdiği ailesiyle sabah erkenden Çatalca’ya gitmek üzere yola çıktı. Kardeşi Ali Ateş de ayrı bir otomobille onlara eşlik etti. Mehmet Ateş, evli olan kızını da almak için önce İkitelli’ye uğradı. Kızı Elif Polat, eşiyle birlikte daha boş olan amcasının otomobiline bindi.
Aile saat 07.00 sıralarında Avcılar Tahtakale mevkiine geldiğinde korkunç kaza meydana geldi. Yol çalışmaları nedeniyle Ankara istikameti kapalı olduğu için dubalarla ikiye ayrılan O-2 Otoyolu’nda ilerleyen Mehmet Ateş’in kullandığı otomobil, Tahtakale mevkiinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Karşı yöne geçen otomobil, Ankara istikametine giderken bölünmüş yola girmeye çalışan Hüsnü Yılmaz’ın kullandığı kamyonla kafa kafaya çarpıştı. 

Araç hurdaya döndü
Kamyonun altında kalarak hurdaya dönen otomobil yaklaşık 100 metre sürüklendi. İkiye katlanan otomobildeki Mehmet Ateş (44), eşi Habibe Ateş (39), oğlu Furkan Ateş (11) ile kızları Kübra Ateş (16) ve Zehra Ateş (18) can verdi.
Abisinin aracının önünde seyreden Ali Ateş, kazayı dikiz aynasından gördüğünü belirterek, “Başka bir otomobilin kaza yaptığını düşünerek yardıma koştuğumda kardeşimi gördüm” dedi.


Olay yerinde ölümcül hatalar!
Kazanın ardından yeterli tedbirin alınmaması ve meraklı sürücüler nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında da 5 araç hasar gördü, 17 kişi hafif yaralandı. Trafikte kalan araçların geri dönerek otoyolda ters şeritte ilerlemeleri de faciadan ders alınmadığını gösterdi.

Geride bir kişi kaldı


FOTOĞRAFTAKİ 5 KİŞİ YAŞAMIYOR
Bu fotoğraf, ailesini kazada kaybeden Elif Polat’ın düğününde çekilmişti. Polat, birlikte poz verdiği aile üyelerini dün feci kazada kaybetti.


Trafik canavarına 7 kurban daha!
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, aynı yönde giden 2 motosikletin karıştığı trafik kazasında biri polis memuru 3 kişi öldü. İhbar üzerine dün saat 07.30 sıralarında Korudağ rampaları Çeşme mevkiine gelen ekipler, hurda yığınına dönmüş 2 motosiklet ile polis memuru Ramazan Harput (47), oğlu Kadir Harput (22) ve arkadaşı Berkay Yamak’ın (35) cesetleriyle karşılaştı. Aynı yönde giden motosikletlerden birini Edirne’nin Keşan ilçesinde görevli Ramazan Harput’un, diğerini Berkay Yamak’ın kullandığı, yolda herhangi bir fren izi olmadığı belirlendi. Motosikletlere arkadan bir aracın çarpıp kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Ayvacık ilçesinde de Necati Sezer’in (25) kullandığı otomobil, aşırı hız yüzünden kontrolden çıktı. Orta refüjdeki aydınlatma direğine çarparak takla atan araçta bulunan Sezer ve arkadaşı, astsubay çavuş Metin Toyan (24) yaşamını yitirdi.
Muğla’nın Fethiye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ise Erol Keçeli’nin (35) kullandığı plakasız motosiklet, Mehmet Kabaklı idaresindeki minibüsle çarpıştı. Kazada, Erol Keçeli ile motosiklette yanında bulunan oğlu Ramazan Keçeli (8) olay yerinde yaşamını yitirdi.

Yazarlar