Sağlıklı Beslenme Goji çileği ile kilo verme

Goji çileği ile kilo verme

16.12.2015 - 11:15 | Son Güncellenme:

Mükemmel bir mineral ve vitamin deposu olan goji çileği kilo vermeye yardımcı olur. Peki goji çileği ile nasıl kilo verilir?

Goji çileği ile kilo verme

Goji çileği nedir? Zayıflamaya nasıl yadımcı olur?

Haberin Devamı

Goji çileği, ya da diğer adıyla goji berry, çoğunlukla Tibet, Nepal ve Himalaya bölgesinde bulunan parlak kırmızı renkte ve üzüme benzer bir meyvedir.

Düşük glisemik indekse sahip olan goji çileğini tüketmek nişastalı ve şekerli gıdlara olan isteği azaltarak kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda %21'i lif olan bir gıdadır. Uzun süre tokluk hissi yaratır.

Goji çileğinde bulunan kromium maddesi kan şekerinin kontrolüne, yağsız kas kütlesinin kullanılmasına ve yağ yakmaya yardımcı olur. Kaslar, yağlardan daha hızlı kalori yakacaklarından kilo alımını da önler. Goji çileği tüketimi etkili bir metabolizma için de önem taşır.

Goji çileği nasıl tüketilir?

Goji çileği etkisini tüm meyveyi yediğinizde gösterir. Her yerde bulabileceğimiz bir meyve olmadığından kuru meyve, meyve suyu ya da çay şeklinde tüketilebilir. Ancak taze goji çileği kullanarak bu meyveden en iyi derecede faydalanabiliriz.

Haberin Devamı

Goji çileği kahvaltılık yiyecekler, gofretler, bisküviler, salatalar ve çorbalarda da bulunabilir. En iyi etkiyi almak için diğer besleyici öğeleri yüksek besinlerle birlikte tüketebilirsiniz.

Yazarlar