Yaşam Güneş’i özel timler arıyor!

Güneş’i özel timler arıyor!

30.03.2009 - 04:50 | Son Güncellenme:

Yaralı halde enkaz bölgesinden ayrıldığı sanılan İHA muhabiri İsmail Güneş’i arama çalışmalarına özel timler de katıldı. Güneş, çevredeki mağara ve kuytu yerlerde aranıyor

Güneş’i özel timler arıyor

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da bulunduğu helikopterin Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi dağlık kesiminde çarşamba günü düşmesinin ardından hâlâ kendisine ulaşılamayan İHA muhabiri İsmail Güneş’i (34) arama çalışmalarına özel timler de katıldı. Köylülerin de desteğiyle süren arama çalışmaları kapsamında, yaralı halde enkaz bölgesinden ayrıldığı sanılan Güneş, çevredeki mağara ve kuytu yerlerde aranıyor.
Kazanın meydana geldiği günden bu yana ilk kez dün Keş Dağı’nda havanın açık olması, arama çalışmalarının daha hızlı yapılmasına olanak sağladı. Kazadan 47 saat sonra helikopter enkazına ulaşan ekipler, Yazıcıoğlu ve beraberindeki 4 kişinin cenazelerini bularak dağdan indirdi. Ancak helikopterin düşmesinden hemen sonra 112’yi arayarak yardım isteyen Güneş’in izine rastlanmadı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şubesi’ne bağlı özel timler Sikorsky helikopterlerle enkazın bulunduğu alana indirilirken, sivil savunma ekipleri de Kızılöz köyünden yaya olarak bölgeye kaydırıldı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, Güneş’e ulaşmak için 4 helikopterin havadan aramaya devam ettiğini söyledi. Atalay, kazanın olduğu alanın çevresinde daire şeklinde bir bölgede çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Zor anlar

Öte yandan, Yazıcıoğlu ile helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve BBP Belediye Meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya’nın cenazeleri dün Ankara’ya getirildi. Babasının tabutunu uçaktan indirilirken gören Furkan Yazıcıoğlu gözyaşlarına boğuldu. Cenazeler, BBP yöneticileri, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AKP Genel Başkan yardımcıları Abdülkadir Aksu, Necati Çetinkaya ve kurbanların yakınları tarafından karşılandı.
Yazıcıoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbir sesleri arasında kortejde bulunan vatandaşların elleri üzerinde taşınarak cenaze aracına alındı. Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu’na başsağlığı dileyen Toptan’ın eşi Saime Toptan’ın da gözyaşlarına hâkim olamadığı gözlendi.  

Morg önünde nöbet

Cenaze araçları Gazi Hastanesi morguna doğru ilerlerken, vatandaşlar ve BBP’liler tarafından uzun bir konvoy oluşturuldu. Cenazelerin getirildiği güzergâhta bulunan vatandaşların yol kenarlarında saygı duruşunda bulunduğu görüldü. Hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, Alperen Ocakları’na mensup gençler morg önünde nöbet tutmaya başladı.

Haberin Devamı

Döngel meşhur oldu
Dünya literatürüne giren mağarasıyla ünlü Döngel köyü, bu kez helikopter enkazını bulan muhtar ve gönüllüleriyle ünlendi. Köy Muhtarı Yılmaz Tilki’nin kazanın 2. günü cami hoparlöründen anons yapıp ertesi gün topladığı korucu ve gönüllülerle 5 saat yürüdükten sonra helikopter enkazı ve cesetlere ulaştığı bildirildi. Tilki, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve diğer yetkililerin kendilerine birkaç kez teşekkür ettiğini ve Ankara’ya davet edildiklerini de dile getirdi.

Bir dönümlük mezar yeri
Muhsin Yazıcıoğlu için yarın TBMM’de tören düzenlenecek ve ardından Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılınacak. Cenazesi BBP Genel Merkezi’ne getirilecek Yazıcıoğlu, Ankara’da toprağa verilecek. BBP yönetiminin, hükümetten, Karşıyaka Mezarlığı içindeki cami yanında bir dönümlük arazinin tahsis edilmesini istediği öğrenildi. Ancak özel mezar tahsisi için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya’nın cenazeleri ise bugün gönderilecekleri Sivas’ta toprağa verilecek. Pilot Kaya İstektepe’nin cenazesi ise İstanbul’da Ataköy 5.Kısım Camii’nden kaldırılacak.

Yazarlar