Editörün Seçtikleri Hava durumu

Hava durumu

25.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hava durumu

Hava durumu

Yaz mevsimini de uğurlamaya hazırlanıyoruz. Ağustosun son haftasındayız. Yurdun kuzey bölümlerinde sonbahar hazırlıkları görülüyor. Trakya ve karadeniz bölgesi ile Doğu'nun kuzey kesimlerinde dikine gelişen ve karışımı olan cümülüs tipi tomurcuklu, kalın bulutlar oluşmakta ve bunlardan sağanak türü yağışlar alınmaktadır. Yani, Sonbahar provaları başlamıştır. Oysa, güney bölgelerimizde yaz mevsimi tüm güzelliği ile sürmekte, sıcaklık dağılımı mevsim normallerini aşmaktadır. Deniz suyu en yüksek değerindedir. Sonbaharın ne adı ne de sanı vardır. İşte yurdumuzdaki iklim yelpazesindeki güzellik... Sonbahar provalarının yapıldığı kuzey bölgelerimizde günlük hava değişimleri daha belirgin olmakta ve gün içinde havanın birkaç kez değişmesi dikkat çekmektedir. Bu da sonbahara yaklaşıldığını fısıldıyor...
Bol güneşli günler.


MARMARA
Parçalı bulutlu ve aralıklarla sağanak geçişleri hafta boyunca görülecek, sıcaklıklar biraz daha düşecek. Gece en düşük 14 ile 17, gündüz ve gölgede 25 ile 27 arasında olacak. Deniz suyu 25 derece.

EGE
Bu hafta da açık ve az bulutlu. Sıcaklıklar normallerinin üstünde kalacak. Gece en düşük 18 ile 22, gündüz 30 ile 34 arası. Deniz suyu 25 derecesini koruyacak.

AKDENİZ
Açık ve sıcak bir hafta geldi. Önemli hava olayı yok. Sıcaklıklar değişmiyor. Gece en düşük 23 ile 25, gündüz 32 ile 35. Deniz 28 derecede.

İÇANADOLU
Kuzeyi çok bulutlu ve yağışlı, güneyi az bulutlu geçecek, sıcaklıklar kuzeyde biraz daha azalacak. Gece en düşük 8 ile 14, gündüz 24 ile 28 arasında olacak.

KARADENİZ
Bu hafta da yağışlı. Batıdan doğuya hafta boyunca sağanak türünde yağışlar alınacak, sıcaklıklar değişmeyecek. Gece en düşük 12 ile 20, gündüz 24 ile 26 arasında değişecek.

DOĞU
Kuzey kesimleri çok bulutlu ve sağanak yağışlı, güney kesimleri az bulutlu olacak. Sıcaklıklar değişmeyecek. Gece en düşük 12 ile 18 gündüz 18 ile 30 arasında olacak.

GÜNEYDOĞU
Bu hafta da güzel ve sıcak. Yaz bu bölgemizde sürüyor. Anormal sıcaklık dağılımı devam edecek, önemli hava olayı görülmeyecek. Gece en düşük 18 ile 23, gündüz ve gölgede 35 ile 40 arasında olacak.


Yazarlar