Sağlık Hazımsızlık Nedir? Karında Şişlik Neden Olur, Nasıl Geçer?

Hazımsızlık Nedir? Karında Şişlik Neden Olur, Nasıl Geçer?

05.03.2021 - 16:15 | Son Güncellenme:

Hazımsızlık, birçok kişinin yaşadığı bir sağlık problemidir. Bu sağlık probleminin neden olduğu ve hangi belirtiler gösterdiği merak edilen konular arasında yer alıyor. Hazımsızlık nedir? Karında şişlik neden olur, nasıl geçer? Soruları için detayları sizler için derledik.

Hazımsızlık Nedir Karında Şişlik Neden Olur, Nasıl Geçer

Hazımsızlık, karnın üst kısmında oluşan şişliğe verilen isimdir.

Hazımsızlık Nedir?

İnsanların bazı dönemlerinde sağlık sorunları yaşanabilir. Bu sağlık sorunları arasında hazımsızlık da bulunuyor. Hazımsızlık karnın üst kısmında şişlik oluşturarak, kişilerin rahatsız olmasına neden oluyor. Bu rahatsızlık belirli bir hastalığın habercisi de olabiliyor. Uzun süren ve ağrıya neden olan hazımsızlık bulunuyorsa, herhangi bir sağlık kuruluşunda muayene olmak gerekir. Hazımsızlık hastalık olarak belirtilen bir durum değildir. Genellikle bazı etkenlerden dolayı oluşabilir ve kendiliğinden geçebilir.

Hazımsızlık herhangi bir hastalığın semptomu olarak biliniyor. Hazımsızlığın yaşanması durumunda, bir hastalığın oluşması mümkündür. Hazımsızlığın oluşmasına etkili olan birçok faktör bulunuyor. Bu faktörler göz önüne alındığında hazımsızlık yaşanabiliyor. Hazımsızlığın belirtileri dikkatli bir şekilde takip edilmelidir. Uzun süren hazımsızlık problemleri, insanların günlük yaşam kalitesini düşürebilir. Bu durum insanlara çok fazla rahatsızlık veren bir durumdur.

Karında Şişlik Neden Olur? Nasıl Geçer?

Karın bölgesinde bazı durumlardan dolayı şişlik oluşabiliyor. Şişliğin oluşması bazen geçici bazen de kalıcı olabiliyor. Bu sürecin takibi kişi tarafından yapılmalıdır. Karında oluşan şişliklerin birçok açıklaması olabilir. Fakat karında şişlik durumu herhangi bir hastalık olarak adlandırılmaz. Bir sağlık problemi olan kişilerde de karın şişlikleri görülebilir. Hazımsızlığa neden olacak birçok etken bulunuyor. Bu etkenler şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı

● Çok fazla sigara ve alkol kullanımı
● Stres ve kaygı durumları
● Bilinçsiz ilaç kullanımları
● Gazlı içecek tüketimi
● Ağır ve yağlı yemeklerin fazla tüketilmesi
● Bazı hastalık çeşitleri
Bu etkenler karında kısa bir süre içinde şişlik oluşturur. Bu durumlara dikkat ederek karında şişlik yaşanmasının önüne kolay bir şekilde geçilebilir. Sağlıklı bir hayat yaşamak için, karında şişlik yaşayan kişiler yanlış tedavi yöntemi uygulamaması gerekir. Kulaktan duyma bilgilerle karındaki şişliğin giderilmesi için tedavi yöntemi uygulanmamalıdır.

Karında şişliğin birçok belirtisi olabilir.

Şişkinlik yaşayan kişilerde bazı belirtiler gözlemlenir. Bu belirtileri yaşayan kişilerin karında şişlik problemi yaşadığı ön görülür. Belirtiler takip edilerek, rahatsızlığın şişlik olduğu anlaşılır. Şişliğin giderilmesi için yanlış tedaviler uygulanmaması gerekir. Şişkinliğin belirtisi olan bazı durumlar şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı

● Midede fazla gaz toplanması
● Aşırı geğirme ihtiyacı
● Yanma hisleri
● Sürekli gaz çıkarmalar
● Midede oluşan şişlikler
● Midede oluşan yoğun ağrılar

 

Yazarlar