Yaşam Hıristiyan olmayacaktı!

Hıristiyan olmayacaktı!

14.12.2010 - 00:17 | Son Güncellenme:

Fatih’te kız kardeşi Soney ile Müslüman eşi Zekeriya Vural’ı öldürdüğünü itiraf eden ağabey Gönay Öğmen’in, “Zekeriya Hıristiyan olmayı reddetti, kilisede düğün yapmak istemedi. Onur ve şerefime küfrettiği için öldürdüm!” dediği öğrenildi

Hıristiyan olmayacaktı

Seyitömer Mahallesi’nde cumartesi günü saat 23.00 sıralarında iki kişi otomobillerinin içinde silahla vurulmuş olarak bulundu. Polis, cesetlerin Zekeriya (29) ve eşi Soney Vural’a (26) ait olduğunu tespit etti. Kuyumcu Zekeriya ile eczanede çalışan Ermeni asıllı Soney Vural’ın 10 gün önce evlendiği öğrenildi.
Kız tarafının din farklılığı nedeniyle bu evliliğe sıcak bakmadığını belirleyen polis, üzerinde cinayet silahı bulunan Soney Vural’ın ağabeyi Gönay Öğmen’i gözaltına aldı. Öğmen’in polisteki ifadesinde şöyle konuştuğu öğrenildi:

‘Ailemiz kabul etmiyor’
“Soney, Zekeriya ile bizden habersiz nikâh kıydıktan sonra ablamız Zara’nın evinde kalmaya başladı. Soney ile evlilik konusunu konuşmak için ablamın evine gittim. ‘Babam bu işe karşı çıkıyor. Ailemiz kabul etmiyor’ dedim. Soney, ‘Zekeriya’yı seviyorum. Zekeriya Hıristiyan olmayı kabul etti. Düğünümüz de kilisede olacak’ dedi. Ben de ‘Zekeriya’yı al gel hem bir yemek yer hem de bu meseleyi konuşuruz’ diye buluşma teklif ettim.
Cumartesi akşamı Fındıkzade’deki bir restoranda buluştuk. Ruhsatsız tabancamı yanıma aldım. Zekeriya’ya ailemizin kendisinin Müslüman olmasından dolayı bu işe karşı çıktığını, töremizde böyle bir şeyin olmadığını söyledim.

‘Kaçamak konuştu’
Kendisinin Hıristiyan olmak istediğini hatırlatarak, düğünü kilisede yapıp yapmayacağını sordum. Kaçamak bir şekilde, ‘Düğünü kendi aramızda yaparız. Bizim de onurumuz şerefimiz var. Kimseye kilisede düğün yapıyorum diyemem’ diyerek bizi küçültücü kelimeler kullandı.

‘Başlarına sıktım!’
Daha sonra otomobile bindik. Arkaya oturdum. Tekrar sorduğumda aynı cevabı verdi. ‘Bizim de bir onur şerefimiz var, bizim törelerimizde de düğün kilisede olur’ dedim. Zekeriya, ‘Tutturdun bir töreydi, onurdu, şerefti’ diyerek küfür etti. Sinirlendim ve arabayı sağa çektirdim. Silahımı çektim ve önce Zekeriya’nın başına sıktım. Soney geriye dönerek donuk donuk baktı. O’nun başına da bir el sıktım.”

Haberin Devamı

Hıristiyan olmayacaktı

Gönay Öğmen dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hıristiyan olmayacaktı

Soney Vural, Zekeriya Vural ve Gönay Öğmen olaydan önce buluşup yemek yedikleri restoranın güvenlik kamerası tarafından böyle görüntülendi. Öğmen ilk kez karşılaştığı Vural ile böyle öpüştükten kısa süre sonra öldürdü.

Yazarlar