Kültür Sanat Imam Baildi İstanbul'da

Imam Baildi İstanbul'da

29.09.2009 - 14:27 | Son Güncellenme:

Çeşme konserinde dinleyicileri dansa ve müziğe doyuran Imam Baildi 9 Ekim'de ilk kez İstanbul'a geliyor.

Imam Baildi İstanbulda

Yunan geleneksel parçalarına yepyeni bir tat veren İmam Baildi dünyaca ünlü Roskilde Festivali'nde Coldplay, Oasis, Kanye West gibi dev isimlerle aynı sahneyi paylaştıktan sonra ülkemizi Çeşme'de ziyaret etmişti. Çeşme konserinde dinleyicileri dansa ve müziğe doyuran Imam Baildi 9 Ekim'de ilk kez İstanbul'a geliyor.Eski plaklardan geleneksel Yunan şarkılarını yepyeni düzenlemelerle sunan Imam Baildi ilk albümüyle dünyada büyük bir ilgi ile karşılandı. Ardından aynı yıl içinde 12 parçadan oluşan bir mash-up albümü çıkaran topluluk İstanbul'da ilk kez Babylon’da sevenleri ile buluşacak. Yunan müziğini Balkan ezgileriyle ustaca harmanlayan Imam Baildi Mavi Jeans sponsorluğunda 9 Ekim'de Babylon'da.
İMAM BAILDI Albümü Hakkında

Öncelikle eski Yunan ezgilerinden ve Balkan müziğinden sample'lar alın... Bunların üzerine kesintisiz ritim parçalarıyla örülü canlı perküsyon & davul ve hip-hop sample'ı, rumba ve samba tınıları ekleyin...Tüm bunları Balkan lezzetiyle sunulan saksafon, klarnet, trompet ve tulum ile karıştırın...Biraz da rembetiko çıkışlı buzuki tınıları, çingene gitar rifleri ve çello da ekleyin...İşte oldu... Karşınızda İmam Baildi!

Haberin Devamı

Albümden gelen melodiler, Balkan müziği ve çağdaş besteler...Bu albüm kesinlikle herkesi dansa çağırıyor.

Pasion Turca'nın son bombası IMAM BAILDI grubunun albümü EMI Müzik Türkiye etiketiyle Türkiye'de de yayınlandı.

IMAM BAILDI Hakkında

İmam Baildi projesi daha önce 40'lı, 50'li ve 60'lı yılların Yunan müziğini remiksleyen Orestis ve Lysandros Falireas kardeşler tarafından 2005 yılında kuruldu. Ekim 2007'de EMI Yunanistan etiketiyle Yunanistan'da yayımlanan albüm çıktığı günden itibaren büyük ses getirdi ve büyük ilgi gördü. Tam 20 hafta boyunca listelerde kalmayı başardı. Albümde yer alan parçalar Claude Challe & Jean-Marc Challe gibi müziğin önde gelen isimlerinin hazırladığı toplama albümlerde yer aldı.

Haberin Devamı

Grubun ilk önemli sahnesi 5 Temmuz 2007'de Atina'da gerçekleştirilen Ojos de Brujo konserinin açılış konseriydi. Grup daha sonra önemli festivallerde yer aldı ve Massive Attack, Gogol Bordello gibi önemli isimlerle aynı sahneyi paylaştı. on olarak 5 Temmuz'da Coldplay, Nick Cave, Kanye West, Pet Shop Boys, Oasis, Lily Allen gibi dünyaca ünlü isimlerin sahne aldığı Danimarka'nın dünyaca ünlü "Roskilde festivali"nde sahneye çıkan grup, 21 Ağustos'ta Çeşme'de Babylon Alaçatı'da sahne almıştı. Grup İstanbul'daki ilk konseri için 9 Ekim'de Babylon'a geliyor.

Biletler Biletix'de! www.biletix.com