Sağlık İnek Sütü Alerjisi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Bebeklerde İnek Sütü Alerjisi Nasıl Anlaşılır?

İnek Sütü Alerjisi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Bebeklerde İnek Sütü Alerjisi Nasıl Anlaşılır?

09.09.2021 - 13:04 | Son Güncellenme:

Çocuklarda görülen bazı alerjiler bulunur. Bu alerjiler içerisinde en çok rastlanan alerji türü inek sütü alerjisidir. İnek sütü alerjisi bebeklerde çok sık görülebiliyor. Bu alerji çeşidinin belirtileri anne ve babalar tarafından internet üzerinden araştırılıyor. İnek sütü alerjisi nedir, belirtileri nelerdir? Bebeklerde inek sütü alerjisi nasıl anlaşılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İnek Sütü Alerjisi Nedir, Belirtileri Nelerdir Bebeklerde İnek Sütü Alerjisi Nasıl Anlaşılır

İnek sütü alerjisi bebeklerde etki gösteren bir alerji türüdür.

Haberin Devamı

İnek Sütü Alerjisi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

İnek sütü alerjisi çocuklarda yaygın bir şekilde görülen alerji türlerinden biridir. İnek, koyun ve keçi gibi hayvanların sütünde yer alan proteinlere tepki gösterilmesi alerji olarak adlandırılır. Bebeklerde görülen bu alerjinin birçok belirtisi bulunur. Anne ve babalar bebeklerin yaşadığı alerji belirtilerini başka hastalık olarak düşünebilir. Fakat belirtileri bilen bireyler genellikle alerji olduğunu anlayabilir. Hangi yiyeceğe veya içeceğe alerji olup olmadığını sadece alerji testi yapılarak öğrenilebilir. Herhangi bir alerji belirtisi gösterildiğinde hastaneye giderek bu test kolayca yaptırılabilir.

En çok çocuklardan görülen bu alerji türü, alerji olması durumunda vücut bu duruma karşı bir direnç gösterir. Bu direnç sonucunda insan vücudu bazı tepkiler verir. İnek sütü alerjisi olan kişilerde görülen belirtiler benzerdir. Her çocukta farklı belirtiler görülebilir. Merak edilen inek sütü alerjileri şu şekildedir;

Haberin Devamı
  • İshal ve kabızlık
  • Gaz ağrısı
  • Yorgunluk
  • Çok uyuma
  • Karın ağrıları
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • Öksürük
  • Nefes almada zorluk

Bebeklerde İnek Sütü Alerjisi Nasıl Anlaşılır?

Bebeklerde görülen alerjiler arasında inek sütü alerjisi de bulunuyor. Sütün içerisinde yer alan protein bazı kişilerde tepkimelere yol açabiliyor. Vücut bu proteinlere karşı bir savaş içine girdiğinde vücutta bazı belirtiler görülüyor. Bu belirtiler vücudu doğrudan etkileyebilir. Görülen belirtiler sonrası alerji tespiti yapılabilmesi adına alerji testi yapılmalıdır.

Alerji belirtileri benzerlik gösterebileceğinden, neye karşı alerjisi olduğu tespit edilemeyebilir. Alerjiyi kesin olarak tespit etmek için doktorlar tarafından alerji testi yapılması gerekir. İnek sütünün oluşturduğu alerji belirtileri, kendisini açığa çıkarır. Görülen belirtiler her bebekte aynı şekilde görülür. Bu nedenden dolayı inek sütü alerjisi yaşayan bir bebeğin, bu alerji türünü yaşadığı kolay anlaşılır.

Yazarlar