Geri Dön

Islak Hamburger Tarifi

İstanbul'un sokak lezzetleri arasında en meşhur olan ve kaç tane yiyeceğinizi şaşıracağınız ıslak hamburgeri evde yapmaya ne dersiniz? Peki, evde ıslak hamburger nasıl yapılır? İşte ıslak hamburger tarifi...

Islak Hamburger Tarifi
  • Buharda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Köftesi için: 

500 gr kıyma
1 rendelenmiş soğan
3 diş sarımsak
Yarım su bardagi galete unu
1 yumurta
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon

Sosu için:

4 adet domates
2-3 yemek kaşığı ketçap
1yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber
2 adet kesme seker
Zeytinyağı

Islak Hamburger Nasıl Yapılır?

Sokak lezzetlerinin en meşhuru ıslak hamburger tarifini sizinle paylaşıyoruz. Bu hamburgerin köftesi, klasik yediğiniz hamburger köftelerinden çok farklı. Anne köftesini andıran hafif kalın hazırlanan hamburger köfteleri döküm tavada kızartılıyor. Hazırlanan domates sosuyla, tabanına ıslak yağlı kağıt serilmiş, kapağı kapalı tencerede daha da nemlenip yumuşayana kadar pişiriliyor. Peki, evde ıslak hamburger nasıl yapılır? İşte evde ıslak hamburger yapımı...

1. adım: Hamburgerin köftesi için tüm malzemeleri karıştırın. Ekmeğinizin boyutundan biraz daha büyük şekil verin.Tavada çok kurumayacak şekilde kızartın. 

2. adım: Sosu için yağ hariç domates ve sarımsağı robottan geçirip püre haline getirin.

3. adım: Tencerenize zeytinyağı koyup ısıtın ve tüm malzemeleri kaynatıp kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

4. adım: Sosun koyu kıvamlı olmaması için kapağı kapalı pişirin ki sosunuz sulansın.

5. adım: Sosunuz piştikten sonra hamburger ekmeklerinin iki tarafını da sosa iyice batırıp çıkartın. Sonra ekmeklerin arasına köftenizi koyun.

6. adım: Tavanın içine pişirme kağıdını bol su ile güzelce ıslatıp buruşturarak tavanın içine koyun. Bu hamburgerlerin neme maruz kalmasını sağlayacak ve buhar oluşacak. 

Son adım: Pişirme kağıtlarının üzerine sosa buladığınız hamburgerleri dizin kapağını mutlaka kapatarak kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. Islak hamburgerlerinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber