Stil Istanbul Fashion Week Ağustos 2010 - 3.Gün

Istanbul Fashion Week Ağustos 2010 - 3.Gün

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

IFW'de MODAZON izlenimleriyle üçüncü gün defilelere dair notlar...

Istanbul Fashion Week Ağustos 2010 - 3.Gün

 IFW 3. Gün programı Hatice Gökçe direktörlüğünde gerçekleşen ARGANDE defilesi ile başladı. Niyazi Erdoğan, Necla Güvenç, Tuvana Büyükçınar, Rana Berna Canok katılımıyla gerçekleşen KARMA 2 defilesiyle devam etti.

Günün 3. defilesi ÖZGÜR MASUR imzalıydı. Defile, tasarımcının koleksiyonunun tanıtıldığı Mehmet Turgut işbirliğiyle hazırlanan kısa bir tanıtım videosuyla başladı. Tasarımcının, koleksiyonunda Masur’un çizgisini yansıtan eflatun, krem, toz pembe gibi pastel renklerin yanı sıra, siyah ve fuşya gibi renklere de yer verdiği gözlendi. Kat kat tülden, uçuş uçuş prenses elbiseleriyle, vücudu saran, tül drapeli mini elbiseler podyumda birlikte boy gösterdi. Koleksiyonda, ayrıca tasarımcının imzası niteliğindeki geometrik kumaş katlamalarıyla, tasarımcının oldukça sık kullandığı organik şekillere de yer verilmişti. Defilenin ilk bölümünde romantik bir hava hakimken, ikinci bölümünde siyah ve fuşyanın devreye girmesiyle, rock chic bir imaj yaratılmıştı.
HATİCE GÖKÇE'nin, bu koleksiyonunda kadın da, erkek kadar ağırlıktaydı. Kadınlardaki maskülen havanın yanı sıra, erkeklerde uzun elbise görünümlü gömlekler, uzun deri ceketler göze çarpan detaylardı. Deri ağırlıklı hazırlanan koleksiyonda özellikle siyah, beyaz, taba ve toz pembe renkler kullanılmıştı. Hatice Gökçe yine erkek modasına farklı bir bakış açısıyla podyumda yerini aldı.

BAHAR KORÇAN’ ın Radyo Evi’nde gerçekeleşen defilesi teatral bir şov niteliğindeydi. Tasarımcı, katılımcılara rap müzik eşliğinde, her mankene ayrı olarak hazırlanmış kareografisi, ışık ve ses enstalasyonuyla oldukça farklı bir defile deneyimi yaşattı.

Üçüncü günün son defilesi DAMAT/ADV defilesiydi.

Modazon farkıyla dördüncü gün ve geniş IFW izlenimleri, görüntüleri, röportajları, defilelere dair ayrıntılı bilgilerle birlikte hafta başından itibaren Modazon/Facebook'ta olacak. Takipte kalın...

Haberin Devamı

Yer: İTÜ Taşkışla

Yazarlar