Stil Istanbul Fashion Week Ağustos 2010 3. Gün - HATİCE GÖKÇE Defilesi ve Backstage'i

Istanbul Fashion Week Ağustos 2010 3. Gün - HATİCE GÖKÇE Defilesi ve Backstage'i

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

HATİCE GÖKÇE'nin, ‘Jön Türkler’ koleksiyonunda kadın da, erkek kadar ağırlıktaydı... Kadınların maskülen havasının yanında, erkeklerde uzun elbise görünümlü gömlekler, uzun deri ceketler göze çarpan detaylardı. Defilenin artistik yönetimi ve koreografisi Bilge Tuğsuz tarafından yapılırken, müzikleri Bilge Tuğsuz, Ertan Çelikler ve Can Hatipoğlu’na aitti.

Istanbul Fashion Week Ağustos 2010 3. Gün - HATİCE GÖKÇE Defilesi ve Backstagei

HATİCE GÖKÇE'nin, ‘Jön Türkler’ koleksiyonunda kadın da, erkek kadar ağırlıktaydı. Kadınların maskülen havasının yanında, erkeklerde uzun elbise görünümlü gömlekler, uzun deri ceketler göze çarpan detaylardı. 

Haberin Devamı

Defilenin artistik yönetimi ve koreografisi Bilge Tuğsuz tarafından yapılırken, müzikleri Bilge Tuğsuz, Ertan Çelikler ve Can Hatipoğlu’na aitti.

19. yüzyılda protest gençlik hareketi olarak ortaya çıkan ve verdikleri mücadeleyle siyasi, askeri, edebi, fikri pek çok alana damgasını vuran Jön Türkler’in yenilikçi isteklerinin yanı sıra bütünü korumaya özen gösteren tavırlarından etkilenen Hatice Gökçe, o dönemi doğrudan yansıtan tasarımlar yerine Jön Türkler yaklaşımıyla kendi önerilerini sundu.
Deri ağırlıklı hazırlanan koleksiyonda özellikle siyah, beyaz, taba ve toz pembe renkler kullanılmıştı.
Hatice Gökçe yine erkek modasına farklı bir bakış açısıyla podyumda yerini aldı.

Yer; İTÜ Taşkışla 

Yazarlar