Stil Istanbul Fashion Week Ağustos 2011 - 2. Gün | KARMA 1: Gül Ağış/Zeynep Tosun/Zeynep Erdoğan

Istanbul Fashion Week Ağustos 2011 - 2. Gün | KARMA 1: Gül Ağış/Zeynep Tosun/Zeynep Erdoğan

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

IFW 2011 ilk karma defilesini seyircilere sundu...

Istanbul Fashion Week Ağustos 2011 - 2. Gün | KARMA 1: Gül Ağış/Zeynep Tosun/Zeynep Erdoğan

IFW Karma Defile tasarımcılarından Gül Ağış ‘Bakteri’ isimli koleksiyonunda, tek hücreli mikroorganizmalar olan bakterilerin kendi aralarında çoğalma hızlarıyla, modanın bir anda tüm dünyayı sarma hızı arasında ilişki kurmuş. Ayrıca bakterilerin cinsiyetsizliğinden de etkilenen tasarımcı podyuma androjen görünümlü, alternatif mankenler de çıkardı. 

Haberin Devamı

Islak efektli, kabarık ve amorfik deneysel yüzeyleri bakteri konseptini çağrıştıracak şekilde kullanan Ağış, bej ve krema tonları ile siyah, küf yeşili, beyaz ve mavi renklerini kullanmış. Taba ve siyah deri de tasarımcının koleksiyonunda yer bulmuş.

Karma Defile'nin ikinci tasarımcısı Zeynep Tosun’u ilginç kol detayları ve vintage etkili yorumlamalarıyla oldukça beğendik. Tosun’un bu koleksiyonunda da, kullanmayı sevdiği sütyen üstlü büstiyerler vardı. Ayrıca gömlek elbiseler, şortlar, yüksek belli pantolonlar, şifon gömlekler ve dantel sutyenler yer alıyordu. Hardal sarısı, borda gibi renkleri ten rengiyle dengelemiş, dantel ve şifonun seksiliği ile, bu sezonda da geri gelen 70’leri hatırlatan, dökümlü formları birleştirmişti. Koleksiyonda lavanta, hardal, pudra, bordo, füme ve en çok öne çıkan renk olarak da ten rengi vardı. Piliseler, drapeler, el yapımı nakışlar ve oyalar detaylarda zenginleşme sağlamıştı.

Haberin Devamı


Son olarak Zeynep Erdoğan, "Touch Me" adlı koleksiyonunda eldiven imgesini sık sık kullanarak, kumaşın tenle buluşmasını simgelemişti. Mini büstiyerler, kalıplı üste oturan elbiseler, keskin hatlı eldiven formunun soyutlamaları, 70'lerin yüksek belli bol paçalı pantolonları kullanılmıştı. Çoğunlukla pastel renklerin ve kum tonlarının hakim olduğu parçalarda örtücü ve gizleyici unsur olarak siyah, ışık unsuru olarak da kemik ve şeker pembe kendini gösteriyordu.

Yer; İTÜ Taşkışla 

Yazarlar