Kültür Sanat İstanbul Film Festival'i başvuruları başladı!

İstanbul Film Festival'i başvuruları başladı!

15.12.2011 - 12:26 | Son Güncellenme:

Başvurular, 3 Şubat tarihine kadar İstanbul Film Festivali’ne yapılabilir!

İstanbul Film Festivali başvuruları başladı

İKSV tarafından Akbank sponsorluğunda 31 Mart–15 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Film Festivali için Türkiye’den filmlerin başvuruları 3 Şubat 2012 tarihine kadar devam edecek.

Haberin Devamı

31. İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi’nin seçeceği En İyi Film’e 150.000 TL; En İyi Yönetmen’e ise 50.000 TL ödül verilecek. En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleri ise yine 10.000'er TL.

İlk kez 2011 yılında para ödülüyle desteklenen Jüri Özel Ödülü bu yıl Efes Pilsen tarafından verilmeye başlanıyor. Altın Lale Ulusal Yarışma’ya katılan filmler arasından Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filminin yapımında kullanılmak üzere Efes Pilsen tarafından 30.000 Amerikan Doları ödül verilecek. İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışması’nda jüri, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Özgün Müzik dallarında da ödül veriyor.

Haberin Devamı

İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışması’na uzun metrajlı kurmaca filmlerin yanı sıra uzun metrajlı belgesel ve animasyon filmler de başvurabilecek. 2011 yılında, 30. İstanbul Film Festivali kapsamında, Altın Lale Ulusal Yarışması, Yarışma Dışı, Yeni Türkiye Sineması ve Belgeseller bölümlerinde Türkiye’den toplam 50 filmin gösterimi yapılmıştı. 31. İstanbul Film Festivali’ne başvuran filmler yine bu bölümlerde gösterilmek üzere değerlendirilecek.

İstanbul Film Festivali Danışma Kurulu, yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, yönetmen Semih Kaplanoğlu, sinema eleştirmeni Esin Küçüktepepınar ve oyuncu Serra Yılmaz’dan oluşuyor. Festivalin kuruluş yıllarından bu yana danışma kurulu üyesi olan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, bu yıldan itibaren Danışma Kurulu Onur Üyesi olarak İstanbul Film Festivali’ne destek olmaya devam edecek.

Son yıllarda artan belgesel sayısı gözönüne alınarak, festival bünyesinde bu yıldan başlamak üzere bir Belgesel Danışma Kurulu oluşturuldu. Kurulda, yönetmen Berke Baş, yönetmen ve akademisyen Can Candan, yönetmen Elif Ergezen, akademisyen Dr. Alisa Lebow ile sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan yer alacak.


31. İstanbul Film Festivali’ne katılmak isteyen Türk filmlerinin, 3 Şubat 2012 Cuma akşamına kadar festival merkezine (İKSV, Nejat Eczacıbaşı Binası, Sadi Konuralp Cad. No: 5 34433 Şişhane) başvurmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Festival yönetmeliğiyle başvuru formları Festival Merkezi veya film.iksv.org adresinden temin edilebilir.