Moda İstanbul Shopping Fest Sultanahmet Kutlamaları

İstanbul Shopping Fest Sultanahmet Kutlamaları

01.06.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

9-29 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest (ISF) eğlenceye hız kesmeden devam edecek. Festival süresince düzenlenecek olan etkinlikler arasında Dj performansıyla başlayıp Hüsnü Şenlendirici ve Suyun Rüyası Gösterisi, ardından Shaman Dans Tiyatrosu’nun özel şovuyla devam edecek Sultanahmet Etkinliği var.

İstanbul Shopping Fest Sultanahmet Kutlamaları

İstanbul Shopping Fest Sultanahmet Kutlamaları

Haberin Devamı

Sultan Ahmet Camii ve Aysasofya başta olmak üzere çok sayıda tarihi eseri sınırları içinde barındıran, tarihi yarımadanın en uç noktasında bulunan Sultanahmet, festival misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Sultanahmet Meydanı’nda 15 Haziran Cuma akşamı 19.00’da Dj performansıyla başlayacak olan etkinlik, Klasik Türk sanatlarından Ebru’nun ilk kez profesyonel bir tasarım ile sahneye çıktığı Hüsnü Şenlendirici ve Suyun Rüyası grubunun Ebru gösterisi, Kum Sanatı gösterisi ve Su Güneş Mıhladız dans gösterileriyle yükselecek. Seyirciler, ünlü ebru sanatçıları Ebruzen Hikmet Barutçugil ve Reza Hammatirad’ın sihirli dokunuşlarıyla tablo haline gelen ebruyu, Hüsnü Şenlendirici’nin eşlik ettiği canlı orkestra müziği eşliğinde izleme olanağı bulacaklar.

Haberin Devamı

İstanbul Shopping Fest Sultanahmet Kutlamaları


Ardından sahne alacak olan Shaman Dans Tiyatrosu ise konuklara coşkulu anlar yaşatacak. Grup ilk eserleri; uygarlıkların, kültürlerin, dillerin ve dinlerin buluştuğu Anadolu’nun hikayesini anlatan “Buluşma” gösterisini sahneleyecek. Anadolu’nun her köşesinden dansların ve türkülerin yanında, modern dans ve bale gibi disiplinlerin, Sema ve Semah gibi ritüellerin, Gölge Tiyatrosu, ve akrobasi gibi tekniklerin kullanıldığı repertuvar, Flamenko, Oryantal, Macar, Kafkas ve Balkan dansları ile destekleniyor. Gölge oyunları, ışıklandırma ve kostümlerle Kurtuluş Savaşı, Aşık Veysel, Mevlana, Karagöz – Hacivat, Mehter ve Güreş gibi tarihi ve kültürel değerlerin de altı çizilen “Buluşma” da bugüne kadar sık kullanılmayan etnik sazlar ve perküsyonlara yer veriliyor.

İstanbul Shopping Fest Sultanahmet Kutlamaları

Çiçeklerin arasında yaşayan fantastik canlıların şovu Tiny People ve 10 kişilik bir perküsyon grubuyla farklı bir müzik gösterisi sunan Zalinde açılış grubu olurken Jules Verne hikayelerinden çıkan kostüm ve araçlarla gezici müzisyenlerden oluşan The Flying Madmen 14 kişilik kadrosuyla, muhteşem kostümleri ile oyuncak müzisyenlerden oluşan The Toy Brigade, ormanın derinliklerinden çıkıp konuklarımız olacak Orman Cinleri’nin gösterisini yapan Boblins ve meraklı karakterlerin rengarenk kıyafetleriyle eğlenceli gösteriler yapan Curious Noses festival boyunca 100’ün üzerinde modern alışveriş merkezinin yanı sıra Taksim, Nişantaşı, Şişli, Bakırköy, Fatih, Bahariye ve Bağdat Caddesi gibi İstanbul’un cazibe noktaları olan alışveriş caddelerinde konukların karşısına çıkarak sürpriz gösteriler yapacak.

Yazarlar