Kültür Sanat İtalyan tenordan türkü sürprizi!

İtalyan tenordan türkü sürprizi!

27.09.2013 - 10:17 | Son Güncellenme:

Ünlü İtalyan tenor Alessandro Safina, ‘Turkcell Yıldızlı Geceler’ kapsamında sahne aldığı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda Meyra ve ENBE Orkestrası eşliğinde seslendirdiği ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsüyle İstanbulluların beğenisini topladı.

İtalyan tenordan türkü sürprizi

Dünyada Pavarotti, Carreras ve Domingo’nun ardından mirası devralan 'neo klasik' tenor Alessandro Safina, 26 Eylül 2013 Perşembe akşamı BKM organizasyonuyla gerçekleşen ‘Turkcell Yıldızlı Geceler’ kapsamında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konserinde, seslendirdiği Türkçe parçalarla dinleyicilerin kalbini bir kez daha fethetti. ‘Rolling in the Deep’ ve ‘Singing in the Rain’ parçalarıyla açılışı yapan Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası’na, kalabalık bir dansçı grubu da şovlarıyla eşlik etti.

Haberin Devamı

Kemal Ilıcak, Betül Demir, Funda Arar, Hıncal Uluç, Yüksel Aytuğ, Cengiz Semercioğlu, Sezen Cumhur Önal, Fikret Ercan ve Ersin Süzer gibi medya ve sanat dünyasından birçok ünlü ismin keyifle izlediği Alessandro Safina, büyük beğeni toplayan ‘Luna’ parçasının ardından ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’, ‘Bile Bile’ ve ‘Lüküs Hayat’ gibi klasikleri seslendirerek tüm İstanbul’u büyüledi. ‘Bile Bile’ şarkısının ardından Safina, “Sezen Aksu’ya çok teşekkür ederim. Bana bu parçayı o öğretti. Birlikte çok keyifli işlere imza attık.” dedi.

Safina, Ekim ayında çıkarmayı planladığı albümünde Meyra ve ENBE Orkestrası ile düet yaptığı ‘Da Troppo Tempo’ parçası ile de Harbiye Açıkhava’da büyük alkış aldı.