Yaşam İzmaritteki DNA yakalattı

İzmaritteki DNA yakalattı

12.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da kuyumcu dükkânlarını soyan iki farklı çeteden 15 kişi gözaltına alındı. Duvarları delerek girdikleri kuyumcuları soyan çeteyi sigara izmariti ele verdi

İzmaritteki DNA yakalattı

Kuyumcu dükkânlarına yan duvarları delerek giren ve binlerce liralık altın çalan, birçok işyerini de soyan iki farklı çeteden 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin polisin telefon dinlemesinden kurtulmak için halk bandı telsiz kullandıkları ortaya çıktı. Buna rağmen polis, çete liderlerinden Ahmet Ş.’nin bıraktığı sigara izmaritindeki DNA incelemesiyle iki ayrı çeteye ulaştı.
Şüphelilerden birinin Küçükçekmece’de 400 bin liralık altın çalınma olayı sırasında bıraktığı sigara izmaritinin DNA incelemesinden kimliğinin belirlenmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. 2 ay süren telefon dinlemesinin ardından Balıkesir, Kocaeli, Tekirdağ, Çorum, Antalya ve İstanbul’da eşzamanlı olarak operasyon yapıldı. 150 polisin katıldığı baskınlarda iki ayrı çete üyesi 15 kişi gözaltına alındı.

Sorgulamaları yapıldı
Liderliklerini Ahmet Ş. (52) ile 2008’de bir döviz bürosundaki soygunun faillerinden Recep Ç.’nin (33) yaptığı çete üyelerinin sorguları yapıldı. Şüphelilerin hırsızlıkları da ortaya çıkarıldı. Zanlıların 14 Ocak’ta Büyükçekmece, 20 Ağustos’ta da Bahçelievler’deki kuyumculardan hırsızlık yaptıkları belirlendi.
Polis sigaradan elde ettiği DNA örneğini, eski sabıkalılara ait örneklerle karşılaştırarak ulaştığı Ahmet Ş. ve adamlarını gözaltına aldı. Şebekenin Balıkesir Dursunbey’de duvarını delerek girdikleri bir kuyumcuyu soyduklarını da itiraf ettikleri belirtildi. Haklarında 3 kuyumcu soygunu ve 8 işyerinden hırsızlık suçundan dosya hazırlanan 15 kişi adliyeye çıkarıldı.

Yazarlar