Yaşam Jackson’da Farrakhan kâbusu

Jackson’da Farrakhan kâbusu

29.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Jackson’ın 10 konser için imzaladığı sözleşmenin, liderliğini Farrakhan’ın yaptığı “İslam Ulusu” hareketiyle bağlantılı kişilerce 50 konserlik bir anlaşmaya çevrildiği ortaya çıktı. Bunun da sağlık durumu kötü olan Jackson üzerinde baskı yaptığı, sanatçının 21 Haziran’da yakın çevresine ‘Ölsem daha iyi’ dediği öne sürüldü

Jackson’da Farrakhan kâbusu

Ani ölümüyle tüm dünyayı yasa boğan pop müziğin efsane ismi Michael Jackson’ın ölümü, birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Sanatçının intihar etmiş olabileceği de öne sürüldü. Jackson’ın hayatının son birkaç ayının üzerindeki sır perdesi de yavaş yavaş aralanmaya başladı. Artık şarkı söyleyemediği, bir deri bir kemik kaldığı ve öldürüleceğine dair kâbuslar gördüğü iddia edilen Jackson’ın 10 konser için imzaladığı sözleşmenin, ABD’de etkili bir Müslüman organizasyonu olan ve liderliğini Louis Farrakhan’ın yaptığı “İslam Ulusu” (Nation of Islam) hareketiyle bağlantılı bazı kişilerce 50 konserlik bir anlaşmaya çevrildiği ortaya çıktı. 

10 konser sanıyordu
Londra’daki O2 Arena’da 10 konser vermek üzere sözleşme imzalayan Jackson’ın, anlaşmasının 50 konserlik bir sözleşmeye çevrildiği iddia edildi. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Jackson, kontratın 10 konserden ibaret olduğunu düşünüyordu.
Sanatçının kemiklerinin sayıldığı ve saçlarının beyazladığı iddia edilen habere göre, Jackson değil 50 konserde performans sergileyecek, tek bir konsere çıkacak halde bile değildi. Habere göre kimi günler konuşamayacak kadar kötü durumda olan ve “Alfa 1 antitripsin yetmezliği” adı verilen nadir bir genetik rahatsızlığa sahip olan sanatçı, akciğerleri tahrip eden bir hastalık olan amfizeme de yakalandığı için şarkı bile söyleyemiyordu. 

‘Dönecek yerim kalmadı’
İddialara göre tüm bu olumsuz şartlar altında 50 konser verecek olma düşüncesi, hali hazırda borç batağında olan ve kendisine açılan davalar yüzünden psikolojik olarak yıpranan Jackson’ın kâbuslar görmesine neden oluyor, onu intihara meyilli bir hale getiriyordu.
21 Haziran’da yakın çevresinden birine ölmek istediğini söyleyen Jackson’ın, “Bu böyle gitmez. Ölsem daha iyi. Dönecek hiçbir yerim kalmadı. İşim bitti” dediği öğrenildi.
Sanatçının yakın bir arkadaşına göreyse; Jackson’ın etrafındaki insanlar, onu kendi taraflarında tutmak için sürekli ilaç veriyorlardı.


Çok az yiyordu

Jackson’da Farrakhan kâbusu

Michael Jackson’ın, geçen aralık işine son verdiği Grace Rwaramba, Jackson’ın özel hayatının bilinmeyen yönlerini açıkladı. Jackson’ın üç çocuğunun dadılığını yapan Rwaramba, ünlü yıldızın çok az yemek yediğini ve anoreksik bir hal aldığını belirtti. Kendisinin, pek çok kez Jackson’ın aldığı ilaç kokteyllerini kusturabilmek için midesine baskı yaptığını anlatan eski dadı, bazı dönemlerde şarkıcının durumunun çok kötüleştiğini, bu zamanlarda çocuklarını görmesine müsaade etmediğini anlattı. Eski dadı, Jackson’ın annesi Katherine ve kızkardeşi Janet ile sanatçının bağımlılığı hakkında konuştuğunu, ancak durumunu sürekli inkar eden Jackson’ın kendisini bu nedenle kovduğunu açıkladı.  10 yılı aşkın bir süredir Jackson’la çalışan Rwaramba, ölüm haberini alır almaz çocuklar için çok endişelendiğini belirtti. Rwaramba, çok üzgün olan üç çocuğun en küçüğünün “Neden babam? Tanrı onun yerine benim canımı almalıydı” dediğini ifade etti.


Obama’dan başsağlığı
Jackson’ın ailesince yapılan açıklamada, “Sevgili Michael öyle beklenmedik, öyle trajik biçimde, öyle erken gitti ki, ailesini yıkık halde bıraktı. Michael’ı sonsuz özlüyoruz, acımızı kelimelerle tarif etmek imkânsız” denildi. ABD Başkanı Barack Obama da aileye gönderdiği başsağlığı mesajında, Jackson için “önemli ve ihtişamlı, ancak birçok yönden hüzünlü yaşam sürmüş olan bir şarkıcı” ifadesini kullandı.


Kadın gibi giyiniyormuş
Gazeteci Ian Halperin’in iddiasına göre, Jackson eşcinseldi. Sanatçının, birisi Hollywood’da garson, diğeri de yeni nesil bir aktör olan iki sevgilisiyle konuşan Halperin’in haberine göre Jackson, geceleri evine pek çok genç erkeği misafir olarak kabul ediyordu. Yakın çevresinden elde edilen bilgilere göreyse Jackson, Las Vegas’ta yaşadığı sırada kimliğini saklamak  için kadın giysileri giyerek bir inşaat işçisi olan sevgilisinin yanına bir motele gidiyordu. 


Cenaze töreni nasıl olacak
 Müslüman olduğu iddia edilen Jackson’ın cenazesinin hangi dinin cenaze ritüellerine göre gerçekleştirileceği henüz bir netlik kazanmadı. TMZ magazin sitesinde yer alan habere göre Jackson’ın ailesi, nasıl bir cenaze töreni yapılacağına dair istişare yaptı. Ailenin, Jackson’ın İslami usullere göre gömülmesi için bir imamla görüşme yaptıkları ve sanatçı için cenaze namazı kılınacağı da iddialar arasında yer alıyor.
2008 yılı kasım ayında medyada yer alan haberlere göre, Yehova Şahitliği inancına göre yetiştirilen Jackson, din değiştirerek Müslüman olmuştu. İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, Jackson’la Thriller albümünün kaydı sırasında beraber çalışan klavyeci ve besteci Steve Porcaro’nun Los Angeles’ta bulunan evinde gerçekleşen seremonide, başına namaz takkesi giyen Jackson, bir imamın önünde kelime-i şahadet getirmiş ve Mikail adını almıştı.
Michael Jackson’ın erkek kardeşi Jermanine’nin, kardeşinin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamanın sonunda “Allah seninle olsun” demesi, cenazenin İslami usullere göre gerçekleşeceğine dair iddiaların güçlenmesine neden oldu.
1989 yılında dinini değiştirerek Müslüman olan Jermanine, kardeşinin kendisine İslamiyetle ilgili pek çok soru sorduğunu açıklayarak, “Michael da müslüman olabilir. Benim yapmaya çalıştığım gibi pek çok şeyi yapabilir. Michael, ben ve Allah’ın kelâmı, birçok şeyi yapabiliriz” demişti.


İslam Ulusu çevresindeydi
Daily Mail’da yer alan iddialara göre, uzun yıllar Jackson’ın üç çocuğunun bakıcılığını yapan ve aralık ayında kovulan Grace Rwaramba’nın, İslam Ulusu hareketiyle ve organizasyonun lideri Louis Farrakhan ile bağlantısı bulunuyordu. Organizasyon, Jackson’ın güvenliğini sağlıyordu. Farrakhan’ın damadı Leonard Muhammed ise Jackson’ın proje yöneticisi olarak çalışıyordu. 2008’de kendisini kamuoyuna bir ortopedi  cerrahı ve Arap milyoner olarak tanıtan, ama aslında tıp diploması bile olmayan Lübnanlı  Tohme Tohme, sanatçının ‘resmi sözcüsü’ olarak ortaya çıktı. Geçen martta Tohme’nin İslam Ulusu’yla bağı olduğu öğrenildi. 

Gıyabi cenaze namazı kıldılar!
Jackson’da Farrakhan kâbusu

Midyat’a bağlı Mercimekli köyünde, Michael Jackson için gıyabi cenaze namazı kılındı ve vatandaşlara taziye helvası dağıtıldı. Mıhellemi Dinler Arası Diyalog Derneği merkezinde kılınan cenaze namazına, çocuklar da katılarak cemaatle birlikte saf tuttu. Tüm insanlık için dua edilmesinin ardından, köylülere taziye helvası ve ekmeği dağıtıldı. Dernek Başkanı Mehmet Ali Aslan, Jackson’ın tüm dünyanın, sadece Hıristiyan ya da İslam dünyası için değil tüm dinler için bir efsane olduğunu belirtti.   

‘Gizli’ mirası 
Jackson’da Farrakhan kâbusu

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Michael Jackson, çocuklarına 200 şarkıdan oluşan gizli bir miras bıraktı. Daily Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, olası bir iflasa karşı çocuklarını güvenceye almak isteyen Jackson, ölümünden aylar önce tedbirini aldı. Bu sayede alacaklılar tarafından el sürülemeyecek olan ve toplam değeri şu an için 100 milyon doları (yaklaşık 153 milyon TL) aşan şarkılar, sanatçının Prince Michael (12), Paris Katherine (11) ve Prince Michael II (7) isimli üç çocuğuna kalacak. Uzmanlara göre bu şarkılar, önümüzdeki 12 ay içerisinde, geçtiğimiz 10 yıldan daha fazla para eder hale gelecek. The Sunday Times’ın haberine göre pop ikonunun ailesi, noelden itibaren, Michael Jackson’ın yayınlanmamış şarkılarını piyasaya sürecek. Şarkıların hem sanatçının borçlarını temizlemesi, hem de çocuklarının hayatlarının finansal açıdan ömür boyu garantisi olması bekleniyor. 2001 yılında yayınlanan Invincible albümü için yazılan, ancak tamamlanmayan şarkıların ise, başka sanatçılar tarafından bitirilmesinin muhtemel olduğu belirtildi.  Ölümünden önce 750 milyon albüm satan Jackson’ın, bu yıl sonuna dek 50 milyon albüm daha satmasının beklendiği öğrenildi. 

Yazarlar