Yaşam Jigololara tuzak!

Jigololara tuzak!

23.01.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da kurdukları site üzerinden jigolo olmak isteyen gençleri dolandırdıkları öne sürülen biri kadın iki kişi yakalandı. Mağdur jigololar, site üzerinden para karşılığı ayarlanan randevuların asılsız çıktığını söyledi

Jigololara tuzak

Ankara’da internet üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarının peşine düşen polis, ilginç bir olayı ortaya çıkardı. Bir jigolo sitesi tarafından dolandırıldığını iddia ederek savcılığa başvuran mağdurların şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı. Mahkeme kararıyla, “www.jigololarajansı.com” adlı internet sitesi üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, siteyi kuran Yasin K. ile yardımcısı Ferda Ç.’yi gözaltına aldı.

Randevular yalan çıktı
Yasin K. ile Ferda Ç.’nin, jigolo olarak para kazanmak isteyen genç erkekleri hedef olarak seçtikleri anlaşıldı. Para karşılığı yaşlı kadınlarla birlikte olup, ortalama 800-1000 lira kazanmayı amaçlayan gençlerin, bu siteye randevu başına peşin para yatırmak üzere anlaşma yaptıkları saptandı. Site yöneticilerinden cep telefonlarına gelen “randevu ayarlandı” mesajı sonrasında, önce sitenin banka hesaplarına 50 ila 200 lira arasında ön ödeme yapan gençlerin, verilen adrese gittiklerinde randevuların gerçek olmadığını öğrendikleri belirlendi.

Site: Müşteri memnuniyeti garanti
Dolandırıldığı belirlenen 55 mağdurdan 15’i soruşturmayla ilgili ifade verdi. Mağdur erkekler, sistemin nasıl işlediğini anlattı. Polis, Yasin K. ve Ferda Ç.’ye ait olduğu belirtilen banka hesaplarına değişik zamanlarda para yatırıldığını doğruladı. Yasin K., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Ferda Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Site ise dün itibarıyla hâla açıktı... Sitenin giriş sayfasında “Aylık 5 bin TL kazanmak ister misiniz?” sorusu yer alıyor. Jigolo kataloğuna erişim için üyelik isteniyor. ‘Hakkımızda’ bölümünde ise memnuniyet garantisi veriliyor!..

Yazarlar