Geri Dön

Kabızlığa iyi gelen prebiyotik çorba tarifi

Beslenme Danışmanı Dyt. Ceren Çetin Asdemir, sindirim sistemi problemi yaşayanlar için kabızlığa iyi gelen prebiyotik çorba tarifi paylaştı. İşte hem lezzetli hem de sağlıklı o çorbanın tarifi...

Kabızlığa iyi gelen prebiyotik çorba tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 dal uzun pırasa

1 dilim balkabağı

3 bardak et suyu

6 bardak su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 limon suyu

1 yumurta sarısı

Kabızlığa İyi Gelen Prebiyotik Çorba Nasıl Yapılır?

Pırasalar ince ince doğranır, küçük küpler halinde doğranmış 1 dilim balkabağı zeytinyağında biraz sotelenir, üzerine et suyu ve su ilave edilerek pişirilir. Kemik suyu oranı damak tadına göre değiştirilebilir.

Bu karışım piştikten sonra blender ile çekilerek çorba haline getirilir ve içerisine ayrı bir yerde limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak hazırlanan terbiyesi ilave edilir. İsteğe göre baharat da eklenebilir.

Bu ve benzeri prebiyotik sebzelerle hazırlanan çorbalar sağlıklı bağırsakların florasını desteklerken, özellikle kabızlık durumunda bağırsak hareketlerini hızlandıracaktır.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber