Geri Dön

Kadayıflı kek tarifi

Kadayıflı tatlılar birçok kişi tarafından çok seviliyor. Peki, kadayıfı kekin içine koymaya ne dersiniz? Misafirlerinize farklı tatlı tarifleri hazırlamak istiyorsanız kadayıflı kek tarifi mükemmel bir seçenek olacaktır. Kıvamıyla ve şerbetli oluşuyla adeta baklavayı andıran ama kek gibi hazırlanıp pişirilen yerken tadı damağında kalacak nefis bir kek. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz kadayıflı kek tarifi için malzemeler oldukça basit! Peki, kadayıflı kek nasıl yapılır? İşte kadayıflı kek tarifi...

Kadayıflı kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 yumurta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-Yarım çay bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı ceviz içi
-200 gram kadayıf
-100 gram kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için:
-2 su bardağı su
-2,5 su bardağı toz şeker

Kadayıflı Kek Nasıl Yapılır?

-Yumurtaları bir kaba kırın ve toz şekeri de ekleyip, köpürene kadar bir mikser yardımı ile çırpın.
-Ardından içine; sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin ve tüm malzemeler karışına dek karıştırın.
-Son olarak ceviz içini ve çiğ kadayıfı da ekleyip güzelce karıştırın.
-Bir borcamın dibini güzelce yağlayın ve kavrulmuş kadayıfın yarısını kabın dibine serpiştirin.
-Hazırladığınız kek harcını üstüne dökün ve en üste kalan kavrulmuş kadayıfı da serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek 25 dakika kadar pişirin.
-Kek piştikten sonra fırından alın ve soğumasını bekleyin.
-Kek soğuduktan sonra şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve kaynayana dek karıştın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
-Sıcak şerbeti, soğumuş olan kekin üstüne dökün ve tamamen soğuyana dek bekleyin.
-Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
-Üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, hindistan cevizi içi gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber