Estetik Kadınlar en çok bu yöntemi tercih ediyor

Kadınlar en çok bu yöntemi tercih ediyor

08.01.2015 - 16:02 | Son Güncellenme:

Kadınların en sık tercih ettiği genital estetik ameliyat “Labioplasti”

Kadınlar en çok bu yöntemi tercih ediyor

Genital estetik veya daha çok bilinen ismi ile ‘vajina estetiği’ tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor. Bu tür operasyonlar hem işlevsel hem de kozmetik nedenlerle tercih ediliyor.
Kadınlar tarafından en sık tercih edilen genital estetik ameliyatlar arasında ‘labioplasti’ yani iç dudak estetiği yer alıyor. Labioplasti, iç dudakların kısaltılarak küçültülmesi ve estetik bir görünüm kazandırılması olarak tarif ediliyor.

Konu ile olarak 2003 yılından bu yana kurucusu olduğu Hera Kadın Sağlığı Merkezi’nde cinsel terapiler ve genital estetik üzerine çalışan Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ ile görüştük.

Labioplasti en çok hangi sebeplerle tercih edilir?

İç dudakların dışta yer alan büyük dudaklardan dışına taşması, sarkık, kırışık ve esmerleşmiş görünümleri kadınlarda en sık psikolojik şikayetlere neden oluyor. Bazı durumlarda da her iki dudağın birbirinden farklı boyutları (asimetri) de benzer problemler doğurabiliyor. Kişilerde cinsel ilişki sırasında öz güven eksikliklerine, utanma duygusuna ve hazza konsantre olamamaya yol açıyor. Diğer taraftan bikini ve tayt giyiminde dışarıya sarkan bir görünüm sosyal anlamda da kişileri olumsuz yönde etkiliyor. Kişiler, en fazla taşıdıkları bu estetik kaygılardan dolayı bu ameliyatı yaptırıyorlar.

Sorunun fiziksel etkileri de var mı?

Evet. Sarkık ve kırışık dudaklar arasında üreyen mikroorganizmalar sık enfeksiyon geçirmeye neden olabilir. Diğer taraftan, özellikle yaz aylarında o bölgenin hijyeninin bozulması ile burada kötü kokuların oluşmasına da neden olabiliyor. Yine, ilişki sırasında gerilmeye bağlı olarak acı hissine ve hatta idrar yaparken zorlanmalara, idrarın yana kaçarak bacakları ıslatmasına dahi neden olabiliyor.

Labioplasti nasıl yapılır?

Labioplasti işlemi ortalama olarak 45 dakika sürer. Biz kendi tecrübemize göre, iç dudakların kısaltılması sırasında klitoris üzerindeki fazlalık olan cilt katlantılarının da çoğunlukla alınması gerekli. Bu şekilde daha ‘ideal bir görünüm’ elde etmek mümkün olacaktır. Aynı seansta yapılan ve “Klitoralhudoplasti” (clitoralhoodoplasty) adı verilen bu ikinci operasyon ile birlikte operasyondaki ortalama süreç 1 saati bulmaktadır. Her iki operasyon sırasında lokal anestezi ile yalnızca o bölgenin uyuşturulması yeterli gelmektedir. İşlem sırasında yapılan cerrahi kesi için lazer de kullanılabilmektedir.

Kişi ne zaman günlük hayatına dönebiliyor?

Labioplasti ameliyatından 3 gün sonra kişiler normal gündelik hayatlarına dönebiliyorlar. Dikişler genelde 15-20 gün sonra kendiliğinden eriyor. 1 ay sonrasında da cinsel ilişki serbest hale geliyor.

Ameliyat sonuçları nasıldır?

Labioplasti ve vajina estetiği ile ilgili yapılan ameliyatlar tıbbın son derece spesifik (özel) bir alanıdır. Doğru teknik ve deneyimli ellerde yapıldığı zaman alınan sonuçlar son derece yüzgüldürücüdür. Ayrıca ameliyat öncesi hastanın hem dokusunun durumu ve hem de istekleri iyice göz önüne alınmalıdır.
Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ ameliyatı uygulayan cerrahın bilgisi, tecrübesi ve aldığı eğitimlerin son derece önemli olduğunu da sözlerine ilave ediyor.

Yazarlar