Editörün Seçtikleri Kadir Bey yine aradı

Kadir Bey yine aradı

29.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kadir Bey yine aradı

Kadir Bey yine aradı


Dizi tarafından mahkemeye verilen Buket Saygı, karşı dava açtıklarını belirtti ve ilk kez Milliyet 2000’e konuştu


       Derman Bey adlı diziden Kadir İnanır’ın kendisini telefonla taciz ettiği iddia ederek ayrılan ve geçenlerde TGRT tarafından mahkemeye verilen Buket Saygı, kendini savundu. Milliyet 2000’e konuşan ünlü manken, “Biz de karşı dava açtık. Artık herşey mahkemede konuşulacak ve gizli kalan tüm gerçekler ortaya çıkacak" dedi. İşte, uzun süren suskunluğunu ilk kez Milliyet 2000’e bozan Buket Saygı’nın anlattıkları:
       Yapımcı Barbaros Canlı, diziden ayrılacağınızı haber vermediğinizi, ilk 6 bölümün parasını peşin aldığınızı, ayrıldıktan sonra parayı bankadan tahsil ettiğinizi söylüyor; doğru mu?
       “Diziden ayrıldığımı haber vermedim, çünkü orada bulunduğumuz süre içinde Barbaros Bey’in Kadir İnanır ile yakınlığını gördüm. Objektif olarak bana yardım edeceği konusunda endişelerim vardı. Orada çok büyük olumsuzluklar yaşandı.

       İyi kazanıyorum
       Barbaros Bey bana yapılan baskının farkındaydı, önce bunu düzeltseydi. Para konusuna gelince; merak etmesinler, o parayı kendim için harcamadım, ihtiyacı olan insanlara dağıttım. Ben mankenlikten çok daha fazla kazanıyorum."
       Reklam yaptığınızı ve bunu mahkemede ispatlayacaklarını söylüyorlar. Karşınıza nelerle çıkacaklar düşündünüz mü?
       “Mahkemede neyi delil olarak gösterecekler, çok merak ediyorum. Benim böyle bir reklama ihtiyacım yok. Eğer dizide kalıp 40 bölüm başrol oynasaydım bu zaten yeteri kadar büyük bir reklam olacaktı. Ayrıca İnanır olaydan sonra hiç konuşmadı.
       Hatta Kuşadası’na bir TV kanalı canlı yayın aracı götürdü, İnanır yine konuşmadı ve yeğenlerini konuşturdu. Beni suçlayan insanlara bakın şimdi: Biri kendi soyadını bile kullanmayan Levent İnanır, diğerleri ise sabıkalı yeğeni Ali Maytalman ve Çelik’in eski sevgilisi Özgül Kavruk."

       Aile sırları
       Ama siz onun Çelik’in eski sevgilisi olduğunu bilerek çekimler boyunca aynı odada kaldınız.
       “Özgül’ün Çelik’ten dolayı çok büyük yara aldığını biliyorum. Bunu Uğurkan Erez de çok iyi bilir. Ayrıca Çelik’ten sonra, onun en yakın arkadaşı Tamer Oyguç ile de Çelik’i kıskandırmak için beraber oldu.
       Çekimler sırasında aynı odada kaldık ama ben hem Çelik’e, hem de Kadir İnanır’a, Özgül ile beraber kalmak istemediğimi söylemiştim. Çelik de dedikodu olur diye yalnız kalmamı istemiyordu. Ayşe Hatun Önal ya da Başak Sayan ile kalmaktansa Özgül’ü tercih ettim.
       Kötünün iyisi bu. Böyle bir insanın arkamdan hayır duası etmeyeceğini de biliyordum. Ayrıca beraber çok vakit geçiremedik; çünkü Özgül, Kadir İnanır’dan gelen telefonlar üzerine ‘Babama masaj yapmaya gidiyorum’ diyerek geceleri çıkıyordu."
       Peki adı çok geçen Hüseyin İlker ile aranızda elektiriklenme oldu mu?
       “Asla. Zaten beni en çok Hüseyin şaşırttı. ‘İlk kez biri bu adama bu kadar karşı çıkıyor. Helal olsun sana’ diyen biri. 9 yaşından beri Kadir İnanır tarafından yetiştirilmiş. Bana aile hakkında çok şey anlattı.
       Yoksa ben, Kadir İnanır’ın, Büyükçekmece’deki yakın akrabasının kız arkadaşı Funda Öncü’yü ayartıp uzun süre beraber olduklarını ve akrabası ile görüşmediğini nereden bilebilirim? Ya da daha önce de benimkine benzer bir olay yaşandığını ve Harika Avcı’nın setten kaçtığını ya da Levent İnanır’ın oğlunun sadece kreş parasını verdiğini ve Kadir İnanır’ın aile içinde cimri bir adam olarak tanındığını nereden bilebilirim? Bunları hep Hüseyin anlatıyordu. Dizideki herkesin vicdanlarıyla hesaplaşması gerekiyor.
       Herhalde Kadir Bey bunu yaptı ve geçen hafta beni arayarak tele sekreterime mesaj bıraktı."
       Peki Kadir İnanır ile konuşmayı düşündünüz mü?
       “Hayır. Konuşacak neyim olacak?

       Motiveyle ne ilgisi var?
       Yapımcı Barbaros Canlı, Kadir Bey’in mesajlarının Çelik’in hakaret dolu mesajları üzerine cevap olarak yollandığını söyledi. Ne diyorsunuz?
       “Çelik bir kez mesaj çekti. O da ‘Onurlu insanları rahasız etmek onursuzluktur. Aşağıda görüşelim’ dedi. Madem ortada hiçbir şey yok, İnanır neden kaçtı? Basın var diye aşağıya inmemiş. Odada konuşabilirdi. Çelik ona hiç hakaret etmedi. Sadece o benim Çelik’e her şeyi anlattığımı tahmin etmedi. Bir de şunu sormak istiyorum: ‘Devlet beni sever, kollar’ lafının beni diziye motive etmekle ne ilgisi var? Ben ona kendisinden şikayetçi olacağımı söylediğim için bu mesajı yolladı."
       Adliyeye gidip dava açmak yerine neden basın toplantısı düzenlediniz?
       “Bu olayda haklıydım ve herkesin bilmesini istedim. Sessizce ayrılsaydım şimdiden bu kadar iftira atan insanların o zaman hakkımda neler söyleyebileceğini tahmin etmiştim. Kadir İnanır gibi çok önemsenen bir adamın gerçek yüzünü göstermek istedim. Bana ‘Ben adamı kolay şöhret etmem, bunun için çaba göstermen lazım’ diyor. Ne yapacağım; onun sevgilisi mi olacağım!.. Benim böyle bir şöhrete ihtiyacım yok."
       Kadir İnanır’ın filmlerini seyreder miydin?
       “Evet ama artık asla."
       Peki diziyi seyrediyor musun?
       “Hayır. Zaten reytinglerinin düşüklüğünü de halkın bu olaya tepkisine bağlıyorum."

       Buket’ten kısa kısa
      
  • "Sette Hüseyin ile tavla oynuyorduk. Bunu gören Kadir İnanır, Hüseyin’i odasına çağırmış ve küfür etmiş. Ertesi gün sette Hüseyin’i tokatlama sahnesi vardı ve kendi eli acıyacak kadar hırsla dövdü Hüseyin’i. Sonra da bana gelip, ‘Herkes cezasını çekiyor’ dedi."
  • “İşime ara verdim, çünkü kafamı dinlemek istiyorum. Hakikaten çok büyük baskı alkındayım. Tehdit alıyorum, koruma ile dolaşmak zorundayım ve çok canım sıkılıyor."
  • “Kadir İnanır gazeteciler varken başka biri, yokken bambaşka biri."
  • “Ben oyuncu değilim. Kadir İnanır’a da ‘çok iyi tiyatrocu ve sinemacılar varken neden ben’ diye sormuştum? Kadir Bey’in verdiği cevap onların çirkin olduğu ve çirkin biri ile kamera karşısına geçerse kendini iyi hissetmeyeceği yönündeydi. Beni de özel hayatımın düzgünlüğünden dolayı tercih ettiklerini söyledi."

  • Yazarlar